Iranin virkamiehet väittävät, että Bitcoinin louhiminen on aiheuttanut useita sähkökatkoksia

Iranin virkamiehet väittävät, että Bitcoinin louhiminen on aiheuttanut useita sähkökatkoksia

Viikonloppuna Iran joutui useita tunteja kestäneen sähkökatkosten uhriksi. Nyt hallituksen päämiehet sanovat, että bitcoinin louhinnalla voi olla jotain tekemistä näiden sähkökatkojen kanssa.

Iranin energiaministeriön sähköteollisuuden edustajan Mostafa Rajabi Mashhadin julkaiseman lausunnon mukaan laittomia Bitcoin louhijoita on esiintynyt kaikkialla, koska Iran tarjoaa suhteellisen halpoja energian hintoja. Bitcoinin louhiminen vaatii usein paljon energiaa.

Mashhad ja muut virkamiehet ovat lisäksi ilmoittaneet, että näitä laittomia operaatioita koskeva tutkimus on parhaillaan käynnissä ja että potentiaalisesti mukana olevat voivat odottaa joutuvan oikeuden eteen pian.

Bitcoin louhijoilla itsellään on kuitenkin vaikeuksia uskoa tähän lausuntoon, koska joidenkin mukaan – mukaan lukien Ziya Sadr, kryptovaluuttatutkija maan pääkaupungissa Teheranissa – Bitcoinin louhiminen on melko pieni prosenttiosuus maan energiankulutuksesta, ja siten virkamiehet saattavat yrittää piilottaa jotain isompaa.


Haastattelussa Sadr toteaa:

Bitcoin louhijoilla ei ole mitään tekemistä sähkökatkojen kanssa. Louhiminen on pieni prosenttiosuus Iranin kokonaissähköntuotantokapasiteetista. Tunnettu tosiasia, Iranin sähköverkon ja Iranin voimalaitosten vanhentuneiden laitteiden erittäin kauhea tilanne eivät voi tukea verkkoa.


Iranin taloudellinen tilanne on viime kädessä estänyt sitä toteuttamasta asianmukaisia ​​parannuksia sähkölaitoksiinsa. Tämän seurauksena maassa on vuosien ajan ollut sähkökatkoja ja energiaongelmia, ja monet väittävät, että maakaasun ja aurinkoenergian kaltaisten vaihtoehtojen tulisi olla etusijalla.

Siitä huolimatta Iranista on viime vuosina tullut Bitcoin louhijoiden suosikki paitsi sen alhaisista energiakustannuksista, että myös siitä, että siellä on useita avoimia tiloja, jotka sopivat täydellisesti suuryritysten perustamiseen pyrkiville teknologiayrittäjille.

Kryptovaluutta asiantuntija Ali Beikverdi kommentoi:

Mikä tahansa maa, jolla on halpaa sähköä ja laaja alue, olisi täydellinen paikka Bitcoinin louhintaan. Koreassa se ei olisi kannattavaa, koska minun olisi käytettävä paljon rahaa sähköön.