Ethereumin arvo on ylittänyt aikaisemman huippuarvon tärkeimmissä pörsseissä

Ethereumin arvo on ylittänyt aikaisemman huippuarvon tärkeimmissä pörsseissä
Ethereum

Ether (ETH) on rikkonut edellisen kaikkien aikojen korkeimman arvonsa tammikuussa 2018 nousessaan 1439 dollariin.

Arvo nousi tiistaina ja saavuttivat 1 439,33 dollaria – se on yli Bitstampin ennätyksellisen 1420 dollarin. Coinbasella ja Bitfinexillä on aikaisemmat ennätyshuiput listattu suunnilleen samalla tasolla.

Ethereumin arvolupaus

Ethereum on hajautettujen sovellusten (dapps) lohkoketju. Dappit toimivat samalla tavalla kuin tavalliset sovellukset, mutta perivät blockchain-pohjaisten tekniikoiden ominaisuuksia, kuten sensuuriresistenssin.

Ethereumin lohkoketjun perusti ja alun perin kuvasi venäläinen ja kanadalainen kehittäjä Vitalik Buterin, joka on edelleen projektin tunnetuin persoonallisuus.

Hajautettua rahoitusta (DeFi) pidetään laajalti tähän mennessä parhaimpana Ethereumin käyttötapauksena. DeFi-markkinat mahdollistavat automatisoidun lainaamisen, kaupankäynnin ja lainojen ottamisen kaikille, joilla on Internet-yhteys. DeFi Markkinat ylittivät äskettäin noin 22 miljardin dollarin rajapyykin.

Ethereum 2.0

Pitkällä aikavälillä Ethereumin kannattajat asettavat blockchain-projektin sensuuriresistentiksi pohjakerrokseksi, joka toimii huomisen internetin taustalla. Tätä käsitettä kutsutaan yleensä nimellä Web 3.0, ja se kutsuu nykypäivän sosiaaliset verkostot integroiduilla rahajärjestelmillä.

Ethereum otti merkittävän askeleen kohti tätä tavoitetta 1. joulukuuta julkaisemalla uuden lohkoketjun, Beacon Chainin, joka toi (Staking) – lupaamalla varoja verkon tukemiseen eikä kaivostoimintaan. Tämä päivitys on osa kolmea siirtymäsarjaa, jolla päivitetään nykyinen Ethereum-verkko kohti lohkoketjua, joka pystyy käsittelemään koko rahoitusjärjestelmää.