El Salvador aikoo jakaa 135 miljoonan dollarin arvosta Bitcoinia kansalaisilleen

El Salvador aikoo jakaa 135 miljoonan dollarin arvosta Bitcoinia kansalaisilleen

El Salvador valmistautuu jakamaan kansalaisilleen peräti 135 miljoonan dollarin arvosta Bitcoinia.

Viime torstaina El Salvadorin presidentti Nayib Bukele ilmoitti, että El Salvadorin täysi-ikäiset kansalaiset saavat 30 dollarin arvosta Bitcoinia ilmaiseksi sen jälkeen, kun he ovat perustaneet tilinsä hallituksen kryptovaluuttasovellukseen, kertoo Forbes.

El Salvador , joka Reutersin mukaan ottaa Bitcoinin virallisesti käyttöön laillisena maksuvälineenä 7. syyskuuta tänä vuonna, arvioidaan olevan 4.5 miljoonaa aikuista kansalaista.

Analyytikko Willy Woon mukaan, jos kaikki 4.5 miljoonaa Salvadorlaista lunastavat tarjotun Bitcoinin, se kasvattaa Bitcoin-käyttäjäverkostoa hetkessä 2.5 prosentilla.

Presidentti Bukele ilmoitti suunnitelmista Bitcoinin jakamisesta, hän vakuutti salvadorilaisille, että Bitcoinin käyttö ei ole pakollista ja että Yhdysvaltain dollaria käytetään edelleen laillisena maksuvälineenä maassa.

Bukele korostaa, että Bitcoinin käyttöönotto laillisena maksuvälineenä ei ole samanlainen prosessi kuin silloin, kun maa otti käyttöön dollarin ja kansalaisten pankkitilien sisältö muunnettiin colónista Yhdysvaltain dollareiksi.

”Bitcoinin käyttö tulee olemaan vapaaehtoista, kukaan ei saa Bitcoinia, jos hän ei halua sitä… Jos joku saa maksun Bitcoinina, hän voi valita, saako hän sen automaattisesti dollareina.”

El Salvadorin presidentti Nayib Bukele

Presidentin mukaan yksi keskeisistä syistä, miksi hallitus ottaa Bitcoinin käyttöön laillisena maksuvälineenä, on yksinkertaistaa rahalähetysten lähettämistä takaisin El Salvadorissa asuville.