AC Milan käyttää lohkoketjuteknologiaa tavoittaakseen 450 miljoonaa fania COVID-pandemian keskellä

AC Milan käyttää lohkoketjuteknologiaa tavoittaakseen 450 miljoonaa fania COVID-pandemian keskellä

Italialainen jalkapallojätti AC Milan on viimeisin merkittävä urheiluseura, joka käyttää lohkoketjupohjaisia fanitokeneita yrittäessään tavoittaa 450 miljoonaa fania COVID-pandemian aikana.

Cointelegraphin mukaan Italian jalkapallojätti AC Milan on julkaissut $ACM-fanitokenit Chiliz (CHZ) -lohkoketjussa. ACM-tokenien käyttö on tarkoitus aloittaa tulevina viikkoina.

ACM-tokenin markkinoille tulon myötä sen omistajat voivat lunastaa yksinoikeudella palkintoja ja ottaa osaa interaktiivisiin tapahtumiin sekä keskenään että pelaajien kanssa.

AC Milanin lisääminen nostaa Chilizin lohkoketjussa olevien urheilujärjestöjen määrän 20:een. Muita lohkoketjussa olevia järjestöjä ovat muun muassa Euroopan jalkapallon raskaspainot FC Barcelona, Paris Saint-Germain, AS Roma ja Atletico Madrid sekä erilaiset e-urheilutiimit ja johtava MMA-organisaatio UFC.

Aiemmin jalkapallofanit ovat käyttäneet fanitokeneita tavoittaakseen suosikkijoukkueitaan monin tavoin. Esimerkkejä ovat kyproslaisen seuran, Apollon FC:n fanit, joukkueen ensimmäisen vastustajan valitseminen ystävyysotteluun ja jopa päättäminen klubin koti- ja vierasotteluista kaudelle 2020/2021.

Barcelonan fanit käyttivät tokeneita äänestämään fanien suunnitteleman taideteoksen sijoittamisesta joukkueen pukuhuoneeseen, kun taas Juventus-faneilla oli sananvalta klubin uuden juhlalaulun valinnassa. AS Roma -fanitunnuksen haltijat pystyivät jopa esittämään kysymyksiä joukkueen päävalmentajalle suoran lehdistötilaisuuden aikana.

Chiliz-tokenit ovat saatavilla Socios.com -sovelluksen kautta, jota raportoidaan ladattaneen noin 450 000 kertaa. Tästä on syntynyt palvelulle yli 14 miljoonan dollarin tulot.

Monet Chiliz-tokenit ovat saatavilla suositusta Binance-kryptovaluuttapörssistä, joka aluksi julkaisi säästöohjelman lukuisille tokeneille ennen kuin avasi treidausmahdollisuuden Bitcoinille (BTC) ja Tethereille (USDT).

AC Milanin myyntijohtaja Casper Stylsvig sanoi lohkoketjuteknologian käyttämisen johtuvan osittain halusta saada lisää yhteydenpitoa klubin 450 miljoonaan faniin maailmanlaajuisesti. Tehtävästä tuli entistä merkittävämpi COVID-19 -pandemian takia.

”Olemme iloisia voidessamme tehdä yhteistyötä Socios.com:in kanssa ja toivottaa heidät tervetulleiksi perheeseemme globaalina kumppanina. Tämän kumppanuuden avulla voimme antaa 450 miljoonalle fanillemme ympäri maailmaa uuden jännittävän tavan olla vuorovaikutuksessa AC Milanin kanssa, mikä on erityisen tärkeää COVID-19 -pandemian luomissa olosuhteissa.”

Casper Stylsvig

Chilizin ja Socios.comin perustaja ja toimitusjohtaja Alexander Dreyfus kertoi toivovansa, että fanitokenit saataisiin ensisijaiseksi fanien sitouttamistyökaluksi. Hän odottaa, että siitä tulee uusi tulonlähde urheilualalla:

”I Rossonerin (AC Milanin) fanit voivat nauttia ennennäkemättömästä sitoutumisesta suosikkitiiminsä kanssa, vaikuttaa klubiin kyselyissä, saada VIP-palkintoja, ottaa osaa ylellisiin kampanjoihin, chat-foorumeihin ja moneen muuhun asiaan.”

Alexander Dreyfus

Socios väittää tuottaneensa 30 miljoonaa dollaria tuloja klubeille ja kumppaneille vähän yli 12 kuukaudessa perustamisestaan lähtien. Sen FC Barcelona (BAR) -fanitokenien myynti tuotti 1,2 miljoonaa dollaria vain 2 tunnissa kesäkuussa 2020, kun taas Juventus (JUV) ja Paris Saint-Germain (PSG) -merkkien kauppamäärä ylitti 300 miljoonaa dollaria muutamassa päivässä sen jälkeen, kun se oli listattu Binancessa.

Lisätietoa:
Binance-kryptovaluuttapörssissä voit tienata kahdella tavalla: Seuraamalla kursseja aktiivisesti sekä passiivisesti mukaan kutsumiesi henkilöiden kaupankäyntipalkkioista. Liittyminen Binanceen on ilmaista.