Microsoftin sähköinen tunnistuspalvelu ION käyttää Bitcoin verkkoa

Microsoftin sähköinen tunnistuspalvelu ION käyttää Bitcoin verkkoa

Microsoftin sähköinen tunnistuspalvelu ION joka hyödyntää Bitcoin verkkoa on julkaisu

ION-verkko käyttää Bitcoin Layer 2 -ratkaisua digitaalisten identiteettien todentamiseen hajautetusti ilman minkään kolmannen osapuolen hallintaa. ION-solmut voivat käsitellä 10000 tunnuspyyntöä yhdessä tapahtumassa.

Torstaina 25. maaliskuuta teknologiajätti Microsoft Corp (NASDAQ: MSFT) ilmoitti digitaalisen identiteettiverkostonsa ION V1 valmistumisesta. Yrityksen mukaan ION on DID (Decentralized Identifier eli keskittämätön digitaalinen identiteetti) ​​-teknologia. Järjestelmä, joka voi todentaa online-identiteetit. Samoin kuin Lightning Network, Microsoftin ION on Layer 2 -tekniikka, joka lanseerattiin Bitcoin-verkossa.

Maksujen keskittämisen sijaan se käyttää Bitcoin-lohkoketjua keskittymään digitaalisten identiteettien todentamiseen hajautetusti. Tämä järjestelmä mahdollistaa sen että käyttäjänimiä ja salasanoja ei ole tallennettu missään palvelimessa. DID:n virallisissa asiakirjoissa todetaan:

”DID:t ovat tunnisteita, joita voidaan käyttää resurssien käytön turvaamiseen, kirjautumistietojen allekirjoittamiseen ja tarkistamiseen sekä sovellustietojen vaihdon helpottamiseen. Toisin kuin perinteiset käyttäjätunnukset ja sähköpostiosoitteet, DID-tunnukset ovat yksikön omistuksessa ja hallinnassa (olipa kyseessä henkilö, laite tai yritys), ja ne ovat riippumattomia mistään ulkoisesta organisaatiosta tai luotetusta välittäjästä.

Tämän seurauksena DID auttaa käyttäjiä pääsemään eroon salasanoista, sähköposteista ja matkapuhelimista vahvistusta varten. Microsoftin Daniel Buchner kertoi ION-toteutuksesta yrityksessä. Tällä hetkellä teknologiajätti on ottanut käyttöön ION-solmun tuotantoinfrastruktuurilleen. Lisäksi Microsoft työskentelee myös muiden yritysten kanssa auttaakseen niitä siinä.

ION ei luota keskitettyihin entiteetteihin, luotettuihin validoijiin tai erityisiin protokollatunnuksiin. ION ei vastaa kenellekään muulle kuin sinulle, yhteisölle ”, hän lisäsi.

Microsoftin ION on avointa lähdekoodia

Microsoftin johtaja Buchner sanoi, että ION on täysin avoimen lähdekoodin projekti. Tämän seurauksena kuka tahansa voi ladata koodin ION-solmun suorittamiseksi sekä käyttää palvelua. Lisäksi se käyttää myös Sidetree:tä, toista avoimen lähdekoodin protokollaa hajautetuille tunnisteille. Sidetree on kehittänyt Consensys:in, Microsoftin, Mattrin ja Transmuten kehittäjät.

Identiteetin allekirjoittamiseksi ION:n avoimen lähdekoodin ohjelmisto käyttää samaa logiikkaa kuin Bitcoinin tapahtumakerrokset. Se tarkistaa onko käyttäjän omistama tunnus allekirjoitettu julkisella avaimella ja vertaa kelpaako se siihen liittyvän yksityisen avaimen kanssa.

Siksi sisäänkirjautumiseen mihin tahansa IONia käyttävään alustaan ​​käyttäjien on ensin vahvistettava tilinsä ”allekirjoittamalla” DID-tunnuksensa ION-tilillään. Se tekee tämän muodostamalla salauslinkkejä Bitcoin-verkkoon. ION-verkko tarkistaa periaatteessa käyttäjien omistaman palveluntarjoajan sekä tiliinsä liitetyn tunnuksen.

Bitcoinin lohkoketju käyttää InterPlanetary File System (IPFS) -protokollaa tallentaakseen kaikki henkilötiedot, jotka on sidottu henkilötunnukseen ketjun ulkopuolelle. Yhdessä tapahtumassa ION-solmut voivat käsitellä noin 10 000 ID-pyyntöä.