Craig Wright aloittaa oikeusjutun väittäen omistavansa tekijänoikeudet Bitcoin White Paperiin

Craig Wright aloittaa oikeusjutun väittäen omistavansa tekijänoikeudet Bitcoin White Paperiin

Bitcoinin luojaksi itseään kutsuva Craig Wright on nostamassa uutta kannetta osoittaakseen, että hänellä on tekijänoikeudet alkuperäiseen Bitcoin White Paperiin (Bitcoinin toimintaa kuvaavaa dokumenttia), joka synnytti idean maailman johtavasta kryptovaluutasta.

Australialainen tietojenkäsittelytieteilijä ja liikemies Wright on jo pitkään julistanut olevansa Satoshi Nakomoto, Bitcoinin salanimellä esiintyvä luoja.

Nyt Lontoon korkein oikeus sallii Wrightin aloittaa uuden kanteen, joka saattaa asettaa valamiehet Bitcoinin luojaa koskevan pitkäaikaisen kryptokiistan keskipisteeseen, jolloin he voivat päättää lopullisesti, onko Wright oikea Satoshi vai ei.

Wrightin kanne, jota johtaa Ontier LLP -oikeudenkäyntiyksikkö, on suunnattu ”Cøbraa” vastaan, tuntematonta yhteisöä, joka liittyy bitcoin.org-sivustoon, jossa Bitcoinin valkoinen paperi alun perin julkaistiin. Ontierin mukaan Wright pyrkii ”puolustamaan oikeuttaan suojella laillisesti hallussaan olevia digitaalisia varojaan ja mainettaan Bitcoinin luojana ja siihen liittyvää henkistä omaisuuttaan”.

Wrightin lakitiimin mukaan Cøbra on toistuvasti jättänyt huomiotta pyynnöt poistaa valkoinen paperi verkkosivuiltaan, mikä laukaisi kanteen.

Bitcoin.org vastasi Wrightin alkuperäisiin väitteisiin tekijänoikeusrikkomuksesta blogikirjoituksessa hylkäämällä hänen väitteensä ja kannustamalla muita olemaan poistamatta paperia.


”Jatkamme Bitcoin whitepaperin isännöintiä, eikä meitä hiljennetä tai pelotella. Muiden whitepaperia isännöivien tulisi seurata esimerkkiämme ja vastustaa näitä vääriä väitteitä.”

Bitcoin.org


He kertoivat Reutersille myös uskovansa, että Wright käyttää väitteillään väärin Yhdistyneen kuningaskunnan oikeusjärjestelmää.


”Meitä on uhkaillut joku, joka ei selvästikään ole Bitcoinin keksijä (jos hän olisi, se tekisi hänestä maailman 25. rikkaimman ihmisen, mitä hän ei selvästikään ole).

”Vaikuttaa siltä, että hän yrittää käyttää väärin Yhdistyneen kuningaskunnan tuomioistuimia saadakseen ne yrittämään sensuroida Bitcoin White Paperia ja ahdistelemaan käytöksellään meidän kaltaisiamme pieniä verkkosivustoja, jotka tarjoavat koulutussisältöä.”

Bitcoin.org


Australialainen kryptografi ilmoitti ensimmäisen kerran olevansa Satoshi vuonna 2016, ja hyvin harva uskoi häntä. Kryptoverse on toistuvasti pyytänyt Wrightia todistamaan, että hän on Satoshi, osoittamalla, että hänellä on pääsy aivan ensimmäiseen Bitcoin-osoitteeseen, mutta Wright on esittänyt erilaisia syitä sille, miksi hän ei tee sitä.

Gavin Andresen, Bitcoinin tärkeimmistä kehittäjistä, joka sai alkuperäisen valkoisen paperin Satoshilta, tuki aluksi julkisesti Wrightin väitettä, mutta perui sen sitten nopeasti.

Satoshi Nakamotolla, kuka se sitten onkin ja jonka uskotaan louhineen noin miljoona BTC:tä, on nettovarallisuutta yli 50 000 000 000 dollaria.