Yhdysvaltain valtiovarainministeriö kieltää Tornado Cash Mixerin sen roolista rahanpesussa

Yhdysvaltain valtiovarainministeriö kieltää Tornado Cash Mixerin sen roolista rahanpesussa

Yhdysvaltain valtiovarainministeriö asetti maanantaina pakotteita virtuaalivaluuttojen sekoittajalle Tornado Cashille, koska sen väitetään auttaneen muun muassa Pohjois-Koreasta tulevia hakkereita pesemään kyberrikoksistaan saatuja tuloja.

Valtiovarainministeriön korkea-arvoisen virkamiehen mukaan Tornado Cash, joka on eräänlainen anonymisoiva virtuaalivaluutan vaihtopalvelu, joka on suunniteltu säilyttämään lohkoketjun käyttäjien yksityisyys, on pessyt yli 7 miljardia dollaria virtuaalivaluuttaa sen jälkeen, kun se perustettiin vuonna 2019. Virkamies lisäsi, että tunnettu Pohjois-Korean hallituksen tukema hakkeriryhmä Lazarus Group, joka on tehnyt lukuisia tietomurtoja, on pessyt Tornado Cashin kautta ainakin 455 miljoonaa dollaria. Tornado Cash oli viimeksi osallisena 100 miljoonan dollarin hakkeroinnissa virtuaalivaluuttayritys Harmonyyn kesäkuussa ja myös Nomadin murrossa, jossa menetettiin 8 miljoonaa dollaria.

TYhdysvaltain valtiovarainministeriön päätös on viimeisin laajeneminen sarjassa, jossa Tornado Cashia ja muita kryptosekoittajia, kuten Blender.io:ta, vastaan on aloitettu täytäntöönpanotoimet, jotka auttavat hämärtämään kryptotransaktioita keräämällä varoja yhteen ja jakamalla ne sitten uudelleen rahoittajille. Valtiovarainministeriön terrorismin ja rahanpesun selvittämisestä vastaava alivaltiosihteeri Brian E. Nelson sanoi lausunnossaan, että sekoittaja ei ollut ryhtynyt tarvittaviin toimiin estääkseen, etteivät jotkin kaikkein tuotteliaimmat kyberrikolliset käyttäisi sen palveluja. Hän lisäsi,

Tänään valtiovarainministeriö määrää seuraamuksia Tornado Cashille, virtuaalivaluuttojen sekoittajalle, joka pesee verkkorikosten tuottoja, mukaan lukien Yhdysvalloissa oleviin uhreihin kohdistuvat rikokset. Julkisista vakuutteluista huolimatta Tornado Cash ei ole toistuvasti onnistunut ottamaan käyttöön tehokkaita valvontatoimia, joiden tarkoituksena on estää sitä pesemästä säännöllisesti varoja pahansuoville kybertoimijoille ja ilman perustoimenpiteitä, joilla sen riskejä voitaisiin käsitellä. Valtiovarainministeriö jatkaa aggressiivisia toimia sellaisia sekoittajia vastaan, jotka pesevät virtuaalivaluuttaa rikollisille ja heitä avustaville henkilöille.

Brian E. Nelson

Yhdysvaltain valtiovarainministeriön virkamies kuvaili sekoittajia automaattiseksi rahanpesupalveluksi, jota käytetään helpottamaan anonyymejä liiketoimia sekoittamalla useista lähteistä peräisin olevia varoja ennen kuin ne jaetaan lopulliselle edunsaajalle. Tornado Cash on toinen sekoittajapalvelu, jolle valtiovarainministeriö on asettanut seuraamuksia sen jälkeen, kun se toukokuussa asetti pakotteita Blender.io:ta vastaan, jota pohjoiskorealaisten hakkerien väitetään käyttäneen myös hakkeroinnista saatujen varojen pesemiseen. Pakotteiden asettamisen jälkeen näyttää siltä, että Blender.io ei enää toimi virkamiehen mukaan.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
 https://cryptodaily.co.uk/2022/08/us-treasury-bans-tornado-cash-mixer-for-its-role-in-crypto-money-laundering