Yhdysvaltain arvopaperikomission puheenjohtaja Gary Gensler ottaa tiukan kannan suojellakseen sijoittajia

Yhdysvaltain arvopaperikomission puheenjohtaja Gary Gensler ottaa tiukan kannan suojellakseen sijoittajia

Yhdysvaltain arvopaperikomission (SEC) puheenjohtaja Gary Gensler myöntää, että kryptovaluutat kiinnostavat häntä. Tämä ei kuitenkaan estä häntä antamasta säännöksiä kryptosijoittajien suojelemiseksi.

Bloombergin artikkelista poimitussa haastattelussa Gensler kertoo ajatuksiaan kryptovaluutta-alasta. Hän sanoo ajattelevansa ottaa kryptovaluuttoihin tiukan kannan suojellakseen sijoittajia, jotka panostavat erittäin epävakaisiin markkinoihin.

”Vaikka suhtaudun teknologiaan neutraalisti, jopa kiinnostuneesti – käytin kolme vuotta sen opetteluun – en ole neutraali sijoittajansuojan suhteen”, Gary Gensler sanoo.

Vaikka Gensler suhtautuukin myönteisesti innovatiiviseen teknologiaan, jonka lohkoketju tuo mukanaan, hän haluaa tehdä työtään SEC:n pomona.

”Jos joku haluaa spekuloida, se on hänen valintansa, mutta meillä on kansakuntana tehtävä suojella sijoittajia petoksilta.”

Yhdysvaltain arvopaperikomission (SEC) puheenjohtaja Gary Gensler

Genslerin mukaan SEC:llä on laajat valtuudet perehtyä kryptovaluuttoihin ja paljastaa mahdolliset petolliset operaatiot. Hän on kuitenkin pyytänyt myös kongressia säätämään lain, joka antaisi SEC:lle lisävaltuuksia valvoa kryptopörssejä.

Hän on hyvin avoin teknologian muutoksille, mutta uskoo, että ne tulevat aina harkitun sääntelyn kanssa. Hän mainitsee esimerkkinä autoteollisuuden ja sen, miten se ei lähtenyt kunnolla liikkeelle ennen kuin tarvittavia säännöksiä oli olemassa – sellaisia kuin ajosäännöt, nopeusrajoitukset ja liikennevalot jne.

SEC:n komission jäsen Hester Pierce, joka tunnetaan ”kryptoäitinä” kryptomyönteisestä asenteestaan, on sanonut haluavansa tehdä yhteistyötä Genslerin kanssa. Hänen mielestään tarvitaan lisää selkeyttä, mutta ihmisten pitäisi saada tehdä liiketoimia haluamillaan välineillä.

”Olen sitä mieltä, että ihmisillä pitäisi olla mahdollisimman suuri vapaus tehdä liiketoimia, joita he haluavat tehdä vapaaehtoisesti. Yhteiskunnan on keskusteltava siitä, mikä on oikea sääntelykehys.”

SEC:n komission jäsen Hester Pierce

Gensler ei ole kommentoinut eikä aio kommentoida Bitcoin ETF:n tarvetta, vaikka hän on puhunut siitä myönteisesti ennen SEC:n puheenjohtajuutta. Pierce sen sijaan on sanonut, että on ”korkea aika”, että SEC hyväksyy krypto-ETF:n.

Toistaiseksi Gensler uskoo, että paras tapa saada kryptokauppaa hallintaan on säännellä kryptopörssejä. Hän on kuitenkin huolissaan myös hajautettujen rahoitusalustojen kautta tapahtuvasta vertaiskaupasta ja toteaa, että jos DeFi-alustat mainostavat tiettyä korkoa tokenille, SEC todennäköisesti pyrkisi sääntelemään tätä toimintaa.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://www.cryptodaily.co.uk/2021/08/Gensler-keen-on-safeguards-for-crypto-investors