Yhdysvallat tarjoaa 10 miljoonaa dollaria pimeän verkon ilmiantajille

Yhdysvallat tarjoaa 10 miljoonaa dollaria pimeän verkon ilmiantajille

Yhdysvaltain ulkoministeriö on perustanut Rewards for Justice (RFJ) -ohjelman, jolla kannustetaan ilmoittamaan kansakuntaa uhkaavasta pimeän verkon toiminnasta.

Osana Yhdysvaltain ulkoministeriön pyrkimystä torjua tietoverkkorikoksia se tarjoaa jopa 10 miljoonaa dollaria ”sellaisen henkilön tunnistamisesta tai paikantamisesta, joka ulkomaisen hallituksen johdolla tai valvonnassa toimiessaan osallistuu Yhdysvaltojen kriittiseen infrastruktuuriin kohdistuvaan pahantahtoiseen tietoverkkotoimintaan tietokonepetosten ja -rikosten torjuntalain (Computer Fraud and Abuse Act, CFAA) vastaisesti”.

Tietoverkkorikollisuuteen liittyvät kansalliset turvallisuuskysymykset ovat viime aikoina nousseet otsikoihin, ja kryptovaluuttaan liittyvät rikokset, kuten Colonial Pipeline -hakkerointi, ovat tuoneet maailmanlaajuista huomiota tietoverkkorikollisuuden vaikutuksiin. Viime viikolla hakkerit tekivät historian suurimman DeFi-hakkeroinnin, jossa Poly Network, ketjujen välinen yhteentoimivuusprotokolla, vietiin yli 600 miljoonaa dollaria eri kryptovaluutoissa.

Vaikka RFJ-ohjelmaa on toteutettu jo jonkin aikaa, tämä on ensimmäinen kerta, kun ilmiantajat voivat halutessaan saada palkkionsa kryptovaluuttana. Ulkoministeriön virkamies kommentoi ohjelman käyttöönottoa:

”Olemme työskennelleet tämän parissa jo jonkin aikaa, ja se osui hyvin sopivaan aikaan, kun saimme sen käyttöön, kun kriittinen infrastruktuuri ja lunnasohjelmat olivat niin sanotusti uutisaiheiden kärjessä, ja ne olivat suuri huolenaihe Yhdysvaltain hallitukselle.”

Toinen virkamies kommentoi päätöstä tarjota kryptovaluuttaa näissä olosuhteissa ja totesi, että se oli luultavasti tarkoituksenmukaisempaa:

”Pimeässä verkossa, joka mahdollistaa täydellisen anonymiteetin. Maksu kryptovaluutalla on luultavasti sopivampi näille ihmisille.”

Reward for Justice -ohjelma on ollut käynnissä lähes neljänkymmenen vuoden ajan, ja se on maksanut yli 150 miljoonaa dollaria henkilöille, jotka ovat ”toimittaneet käyttökelpoisia tietoja, joiden avulla terroristit ovat joutuneet telkien taakse tai estäneet kansainvälisiä terroritekoja maailmanlaajuisesti”.

Ohjelman edustajat osallistuivat hiljattain Las Vegasissa järjestettyyn Black Hat -verkkoalan konferenssiin mainostaakseen ulkoministeriön uutta aloitetta.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://www.cryptodaily.co.uk/2021/08/us-offers-10-million-in-crypto-to-informants-of-dark-web-activities