Voyager Digital palauttaa $270 miljoonaa dollaria asiakkaiden varoja

Voyager Digital palauttaa $270 miljoonaa dollaria asiakkaiden varoja

Useiden uutisraporttien mukaan New Yorkissa meneillään olevaa yhtiön konkurssimenettelyä johtava tuomari on antanut vaikeuksissa olevalle kryptoluotonantajalle Voyager Digitalille luvan palauttaa osan Metropolitan Commercial Bankiin (MCB) lukituista asiakasvaroista.

Tuomio raivaa Voyager Digitalille tien takaisin noin 270 miljoonan dollarin arvosta jäädytettyjä asiakasvaroja.

Helpotus asiakkaille

Voyager Digitalin asiakkaille oli luvassa helpotusta, sillä konkurssimenettelyä johtava tuomari päätti, että kryptoluotonantaja oli toimittanut tuomioistuimelle riittävät perusteet tukeakseen väitettään, jonka mukaan sen asiakkaiden pitäisi saada käyttöönsä Metropolitan Commercial Bankin hallussa olevat varat. Tuomio raivaa Voyagerille tien takaisin ainakin osan asiakkaidensa käteistalletuksista.

Voyager Digital oli siirtänyt varat Metropolitan Commercial Bankin tilille hakeutuessaan konkurssiin 5. heinäkuuta. Kun konkurssimenettely alkoi, tilille talletetut varat jäädytettiin.

Aikomus palauttaa asiakkaiden varat

Voyager Digitalin toimitusjohtaja Stephen Elrich totesi jo heinäkuussa, että yhtiö aikoo täysin kunnioittaa sitoumustaan käyttäjilleen ja palauttaa Metropolitan Commercial Bankin tilillä olleet asiakasvarat heti, kun täsmäytys- ja petostentorjuntaprosessi on saatu päätökseen. Tämän lausunnon jälkeen yritys pyysi tilillä olevia varoja 15. heinäkuuta.

Voyager on jyrkästi velkaantunut noin 10 miljardilla dollarilla, joka on lainattu noin 100 000 velkojalta. Voyager Digital ei kuitenkaan ole ainoa yritys, joka on ajautunut viime kuukausien aikana aaltoileviin vesiin, sillä myös muut kryptoalan välitys- ja lainausyritykset, kuten Three Arrows Capital, ovat joutuneet vaikeuksiin. BlockFi ja Celsius käyvät läpi samanlaisia tilanteita.

Voyager Digital on kaupan

Voyager Digital paljasti myös, että sillä oli korkeampia ja parempia ostotarjouksia kuin FTX-pörssin ja Alamedan esittämät tarjoukset, toisin kuin yrityksen julkisissa lausunnoissa. Voyager Digital totesi torstaina pitämässään toisen päivän kuulemistilaisuuden esityksessä, että se oli saanut kiinnostusta noin 88 kiinnostuneelta osapuolelta, jotka olivat innokkaita pelastamaan vaikeuksissa olevan lainanantajan. Se lisäsi myös, että yhtiö kävi keskusteluja yli 20 kiinnostuneen osapuolen kanssa.

Alameda-FTX:n tarjous

Alamedan ja FTX:n tarjous oli yksi näkyvimmistä lainanantajalle tehdyistä tarjouksista. Tarjouksen ehtojen mukaan Alameda ostaisi kaikki Voyagerin omaisuuserät ja lainat lukuun ottamatta Three Arrows Capitalille myönnettyjä lainoja. Tämän jälkeen yritys realisoisi kaikki omaisuuserät ja jakaisi varat FTX US -pörssin kautta.

Voyager Digital kuitenkin hylkäsi tämän tarjouksen 25. heinäkuuta ja totesi, että se ei ”maksimoi arvoa” asiakkailleen. Se totesi myös, että pöydällä oli parempia tarjouksia, toisin kuin Alamedan ja FTX:n väitetyt virheelliset lausunnot.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
 https://cryptodaily.co.uk/2022/08/crypto-lender-voyager-digital-to-return-270-million-of-customer-funds