Vladimir Putin kommentoi kryptovaluuttoja

Vladimir Putin kommentoi kryptovaluuttoja

Presidentti Vladimir Putin puhui kryptovaluutoista tällä viikolla Venäjän energiaviikon tapahtumassa. Putin vastasi CNBC:n kysymyksiin, muun muassa siihen, voitaisiinko kryptoja käyttää vaihtoehtona dollarille.

Putinin kommentit toimittajien kysymyksiin viestivät Venäjän uudesta suvaitsevaisuudesta kryptovaluuttoja kohtaan ja totesi, että ”kryptolla on oikeus olla olemassa”. Kreml luopui äskettäin Yhdysvaltain dollarin varoista valtion sijoitusrahastostaan osana siirtymistään pois dollaririippuvuudesta. Putinin viimeisimmät kommentit vahvistavat hallituksen kannan siirtyä pois dollaririippuvuudesta, vaikka Venäjä ei ole aina ollut kryptomyönteinen.

Huolimatta siitä, että kryptovaluutoista, kuten Bitcoinista, tehtiin laillisia vuonna 2020, digitaalisten varojen käyttö maksuliikenteessä kiellettiin. yksi Venäjän suurimmista pankeista Tinkoff on sanonut haluavansa tarjota kryptovaluuttakaupankäyntiä asiakkailleen Venäjän keskuspankin kryptovastaisesta asenteesta huolimatta. Oliver Hughes,Tinkoffin toimitusjohtaja, totesi syyskuussa: ”Meillä ei ole tällä hetkellä mitään mekanismia tarjota kyseistä tuotetta heille Venäjällä, koska keskuspankilla on erittäin tiukka kanta”.

Venäjän keskuspankki laati hiljattain uuden luettelon vaatimuksista, joita pankeille asetetaan epäilyttävien liiketoimien määrittämiseksi ja joihin sisältyy kryptotransaktioita. Ne myös kielsivät kryptovaroihin sidottujen arvopapereiden listaamisen Venäjän pörsseihin.

Venäjän johtajien viimeaikaiset lausunnot kryptovaluutoista lupaavat hyvää krypton käyttöönotolle Venäjän kansakunnassa, Putin lisäsi:

”Uskon, että Yhdysvallat tekee suuren virheen käyttäessään dollaria sanktiovälineenä”, hän sanoi. ”Me olemme pakotettuja. Meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin siirtyä transaktioihin muilla valuutoilla. Yhdysvallat käyttää dollaria nykyään poliittisten tavoitteidensa ajamiseen, ja sen seurauksena ne vahingoittavat strategisia ja taloudellisia etujaan.”

Vaikka Putinin kommentit näyttävät merkitsevän myönteistä liikettä kryptojen käyttöönotolle Venäjällä, Venäjän johtaja lisäsi, että on vielä ”liian aikaista puhua energiavarojen kaupasta kryptossa”, CNBC:n toimittajan kysyttyä, voisiko Bitcoinia tai muuta kryptovaluuttaa käyttää vaihtoehtona dollarille öljyn kaupassa.

Ehdotusta kryptovaluuttojen suvaitsevaisuudesta Venäjällä voivat kuitenkin varjostaa ehdotetut lainsäädännölliset rajoitukset, jotka tuovat kryptoille akkreditoidun sijoittajan aseman. Jos tämä ehdotus etenee, se sulkee yksityissijoittajat pois kryptomarkkinoille osallistumisesta.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://www.cryptodaily.co.uk/2021/10/putin-says-crypto-can-be-used-as-means-of-payment-russia