Vitalik Buterin on julkaissut ehdotuksen ”kryptokaupungeista”

Vitalik Buterin on julkaissut ehdotuksen ”kryptokaupungeista”

Ethereumin perustaja Vitalik Buterin on julkaissut ehdotuksen ”kryptokaupungeista”. Hän käsittelee hajautettujen teknologioiden käyttämistä itsenäisten kryptokaupunkien luomiseen metaversumissa. Kirjoitus ilmestyy sen jälkeen, kun Facebook on muuttanut brändin Metaksi ja ilmoittanut rakentavansa metaversumi-yritystä.

Buterin totesi, että hallitukset ovat yhä kiinnostuneempia työskentelemään uusien teknologioiden, kuten krypton, parissa. Buterin lisäsi paperissa:

”Toinen mielenkiintoinen trendi viime vuonna on ollut kryptoideoiden, kuten kolikoiden, NFT:n ja hajautettujen autonomisten organisaatioiden (DAO) nopea valtavirtaistuminen. Mitä siis tapahtuisi, jos yhdistämme nämä kaksi trendiä yhteen? Olisiko järkevää, että kaupungissa olisi kolikko, NFT, DAO, jonkinlainen kirjanpito ketjussa korruption torjumiseksi, vai jopa kaikki neljä?”.

Buterin toi esiin useita esimerkkejä krypton integroimisesta hallituksiin kaupunkien kehittämiseksi. Kanadalaisohjelmoija mainitsi CityCoins.co:n hankkeeksi, joka jo yhdistää paikallishallinnon ja kryptoteknologian.

Muita esimerkkejä kaupungeista, jotka ovat lähteneet mukaan kryptopohjaiseen teknologiaan, on Miami, joka käyttää Bitcoinin varaan rakennettua kryptotokenia ”Miami coin”, jonka liikkeeseenlaskusta osa menisi kaupunginhallitukselle. Buterin lisäsi, että myös Reno kokeilee NFT-hankkeita ja RenoDAO:ta – neljäs todellinen käyttötapaus, jossa hallitus käyttää Tezosia.

Buterinin ajankohtainen kirje seuraa Facebookin ilmoitusta siitä, että se aikoo vaihtaa brändiä, ja Zuckerbergin kirjoittamassa kirjeessä, jossa hän ilmoittaa Facebookin vaihtamisesta Metaksi, hän hahmottelee visionsa metaversumin tulevaisuudesta.

”Tulevaisuudessa voit teleportata hetkessä hologrammina ja olla toimistossa ilman työmatkoja, konsertissa ystävien kanssa tai vanhempiesi olohuoneessa keskustelemassa… Tehtävämme tällä matkalla on nopeuttaa perusteknologioiden, sosiaalisten alustojen ja luovien työkalujen kehittämistä metaversumin herättämiseksi henkiin ja kutoa nämä teknologiat sosiaalisen median sovellustemme kautta. Uskomme, että metaversumi voi mahdollistaa parempia sosiaalisia kokemuksia kuin mikään muu nykyisin olemassa oleva, ja aiomme käyttää energiamme sen potentiaalin hyödyntämiseen.”

Zuckerbergin visio Facebookista (nykyään Meta) näkee, että metaversumi luodaan monien luojien ja kehittäjien osallistumisen kautta. Hän otti esille myös yksityisyyden suojan ja avoimuuden, josta Facebookia on arvosteltu voimakkaasti.

”Yksityisyys ja turvallisuus on sisällytettävä metaversumiin alusta alkaen. Samoin avoimet standardit ja yhteentoimivuus. Tämä ei vaadi vain uutta teknistä työtä – kuten krypto- ja NFT-hankkeiden tukemista yhteisössä – vaan myös uusia hallintotapoja”

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://cryptodaily.co.uk/2021/11/vitalik-buterin-released-proposal-crypto-cities-following-facebook-meta-announcement