Vitalik Buterin ehdottaa Ethereumille uutta maksurakennetta

Vitalik Buterin ehdottaa Ethereumille uutta maksurakennetta

Ethereumin toinen perustaja Vitalik Buterin on esittänyt uuden ehdotuksen, joka voisi vaikuttaa ja parantaa Ethereumin nykyistä maksurakennetta. Moniulotteinen EIP-1559-niminen ehdotus esiteltiin yksityiskohtaisesti Buterinin jakamassa blogikirjoituksessa.

Moniulotteinen EIP-1559-päivitys

Buterinin ehdotus julkaistiin blogikirjoituksessa 5. tammikuuta. Kirjoituksessa Buterin myönsi, että Ethereumin virtuaalikoneen eri resursseilla on erilaiset lähetysmaksuvaatimukset käytön suhteen. Postauksessa lueteltiin kaksi vaihtoehtoa, joita Buterin kutsuu ”moniulotteiseksi EIP-1559:ksi”, samalla kun keskusteltiin Ethereumin lähetysmaksumarkkinoista.

Hän viittasi Ethereumin virtuaalikoneen käyttöön, todistajatietoihin, lohkotietoihin ja tilakoon täyttämiseen ja huomautti, että nämä eri resurssit on niputettu yhdeksi moniulotteiseksi resurssiksi. Buterin totesi, että nykyinen järjestelmä ei kykene käsittelemään resurssien raja-arvojen eroja EVM:ssä.

Nykyinen ongelma ja ratkaisu

Buterin totesi, että eri resurssien yhdistäminen yhdeksi resurssiksi johtaa epäoptimaalisiin lähetyskustannuksiin kun rajat ovat väärin kohdillaan. Buterinin ratkaisu on hyvin monimutkainen ja tekninen, mutta tarjoaa periaatteessa kaksi mahdollista ratkaisua, joissa molemmissa hyödynnetään moniulotteista hinnoittelua.

”Nykyinen järjestelmämme, jossa kaikki resurssit yhdistetään yhdeksi moniulotteiseksi resurssiksi (”kaasu”), ei pysty käsittelemään näitä eroja kovin hyvin.”

Buterinin ensimmäisessä vaihtoehdossa lasketaan ”kaasu” eli lähetysmaksukustannus eri resursseille, kuten varastointi- ja soittotiedoille. Tämä lähestymistapa toimii jakamalla kunkin yksikön perusmaksu vaaditulla kokonaisperusmaksulla. Perusmaksu sisältyy jo EIP-1559-algoritmiin kiinteänä lohkokohtaisena verkkomaksuna.

Buterinin toinen ratkaisu on monimutkaisempi, sillä siinä perusmaksu asetetaan resurssien käytön mukaan ja resursseille asetetaan myös ”purske-raja”. Se sisältää myös prioriteettimaksut, jotka asetettaisiin prosentteina. Nämä prioriteettimaksut lasketaan kertomalla perusmaksu ja prosenttiosuus. Buterinin mukaan moniulotteisella maksurakenteella on omat haittapuolensa, sillä lohkojen rakentajat eivät pysty hyväksymään transaktioita tavanomaisessa järjestyksessä ylhäältä alaspäin.

Toteutus vielä kaukana

Vaikka Buterinin ehdotus on tehty, jää nähtäväksi, milloin se toteutettaisiin, sillä Ethereum työskentelee parhaillaan ”sulautumisen” parissa, jolloin Ethereum merkitsee Proof-of-Workin loppua, kun Ethereumin lohkoketju sulautuu Beacon Chainiin. Tällä hetkellä testaus tapahtuu Kintsugin testiverkossa, ja täydellisen käyttöönoton odotetaan tapahtuvan vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä.

Buterin oli esiintynyt Bankless-podcastissa aiemmin tällä viikolla puhumassa monista aiheista. Hän kertoi myös Ethereum 2.0:n edistymisestä ja jakoi yksityiskohtaisen tiekartan.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
https://cryptodaily.co.uk/2022/01/vitalik-buterin-proposes-new-fee-structure-for-ethereum