Visa esittelee ”universaalin maksukanavan”

Visa esittelee ”universaalin maksukanavan”
Visa Logo

Visa on panostanut paljon lohkoketjuihin parin viime vuoden aikana, ja nyt sen tutkimus- ja tuotetiimi on julkistanut uuden ketjujen välisen Layer-2-yhteentoimivuuskonseptin, jota kutsutaan myös Universal Payment Channel (UPC) -nimellä. Konseptin toivotaan yhdistävän useita lohkoketjuverkkoja ja siirtävän stablecoineja ja CBDC:tä käyttäjien välillä ongelmitta.

Yhtiö julkaisi esityksen, jossa Universal Payment Channel kuvataan keskukseksi, joka auttaisi siirtämään CBDC:tä ja stablecoineja nopeasti ja turvallisesti useiden toisiinsa liitettyjen lohkoketjujen välillä. UPC auttaa yrityksiä, kuluttajia ja keskuspankkeja vaihtamaan arvoa saumattomasti.

Vahva usko digitaalisiin valuuttoihin

Visa kehittää Universal Payment Channelia olemassa olevien rahoituspalvelujen ja -välineiden varaan, osittain siksi, että se tukee vahvasti digitaalisia valuuttoja. Visa on todennut, että se aikoo pysyä edellä nykyistä kehitystä, jota on nähty CBDC:ssä, ja sellaisen järjestelmän luominen, joka palvelisi sekä kuluttajia että kauppiaita, auttaisi Visaa saavuttamaan tämän tavoitteen.

Visa jakoi blogikirjoituksen, jossa se totesi seuraavaa,

”Uskomme, että CBDC-järjestelmien menestyminen edellyttää kahta olennaista osatekijää: loistavaa kuluttajakokemusta ja laajaa hyväksyntää kauppiailta. Se tarkoittaa mahdollisuutta suorittaa ja vastaanottaa maksuja valuutasta, kanavasta tai muototekijästä riippumatta. Ja tässä kohtaa Visan UPC-konsepti tulee kuvaan… Vaikka UPC olisi taustalla useimmille käyttäjille, se tarjoaisi sellaista ketjujen välistä yhteentoimivuutta, joka tekee CBDC:stä hyödyllisen ja houkuttelevan kuluttajille ja yrityksille maailmanlaajuisesti.”

UPC yhdistää CBDC-verkot myös yksityisiin stablecoin-verkkoihin, jotka on tarkistettu, ja UPC:n infrastruktuurin avulla kehittäjät voivat lisätä uusia maksukanavia ja tarjota korkean transaktioiden läpimenon luotettavasti ja turvallisesti.

Kansainvälisen maksujärjestelmän toteuttaminen lohkoketjulla

UPC:n avulla Visa luo digitaalisen valuutan, joka vastaa nykyisiä kansainvälisiä maksujärjestelmiä ja -kokemusta. Yksityishenkilöt voivat maksaa tuotteen tai palvelun toisessa maassa pankki- tai luottokortillaan, ja varat nostetaan heidän tililtään. Tällä hetkellä tämä järjestelmä perustuu perinteisiin maksuverkkoihin, joita ylläpitävät perinteiset pankit ja jotka perustuvat perinteisiin fiat-valuuttoihin.

Visa on kopioimassa perinteistä järjestelmää lohkoketjun aikakautta varten ja tekee valtavan vedon siinä uskossa, että vakaista kolikoista, kuten USDC:stä ja CBDC:stä, tulisi lähitulevaisuudessa tavanomainen maksutapa.

Hyvin ajoitettu ilmoitus

Visan ilmoituksen ajoitus on merkittävä, sillä sekä vakaat kolikot että CBDC:t ovat saaneet paljon kiinnostusta hallituksilta ja sääntelyviranomaisilta ympäri maailmaa. Sekä Valkoisen talon että SEC:n on määrä julkaista tulevina viikkoina raportteja, joissa käsitellään CBDC:iden ja stabiilien kolikoiden roolia taloudessa.

Vaikka yleisesti ollaan yhtä mieltä siitä, että hallitukset hyväksyvät digitaaliset valuutat, on vielä epäselvää, sisältyisivätkö tähän myös yksityisesti luodut vakaat valuutat, kuten Tether ja USDC, vai valitsisivatko maat Kiinan viitoittaman tien ja sallisivat vain valtion hyväksymät digitaaliset valuutat. Visan päätös luoda niille maksukeskittymä on osoitus CBDC:iden ja stablecoinien kasvavasta vaikutusvallasta.

Visa ja NFT:t

Visa on myös hiljattain tehnyt tuloaan NFT-avaruuteen ostamalla ensimmäisen NFT:nsä maineikkaalta CryptoPunk NFT -kokoelmalta. CryptoPunk, jonka Visa osti 150 000 dollarilla, kuvaa naispunkkia, jolla on vihreät silmät, irokeesi ja kirkkaan punainen huulipuna. Visa on valinnut Anchoragen, täysin säännellyn säilytyspankin, säilyttämään digitaalista omaisuutta Visan puolesta.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://www.cryptodaily.co.uk/2021/10/visa-universal-payment-channel