Viro myöntää ensimmäisen kryptolisenssin kryptopalveluntarjoajalle

Viro myöntää ensimmäisen kryptolisenssin kryptopalveluntarjoajalle

Viro on myöntänyt ensimmäisen lisenssin kryptovaluuttapalvelujen tarjoajalle maaliskuussa 2022 voimaan tulleen uuden sääntelykehyksen mukaisesti.

Striga Technology myönsi ensimmäisen lisenssin uuden kryptosääntelykehyksen nojalla

Viron Financial Intelligence Unit (FIU) ilmoitti tällä viikolla myöntäneensä Striga Technology OÜ:lle lisenssin kryptovaluuttapalvelujen tarjoamiseen maassa:

Striga Technology OÜ on ensimmäinen yritys, joka on saanut luvan tarjota virtuaalivaluuttapalvelua ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämisestä annetun lain muutokset tulivat voimaan 15. maaliskuuta 2022.

FIU on valtiovarainministeriön alainen riippumaton valtion virasto, jonka tavoitteena on estää rahanpesu ja terrorismin rahoitus maassa. Lisenssin saanut yritys on yhdysvaltalaisen teknologiayrityksen Lastbit Inc:n tytäryhtiö.

FIU ilmoitti, että edellisen, vähemmän tiukan kehyksen mukaisesti vuoden alusta lähtien kryptopalvelujen tarjoajille oli myönnetty 318 lisenssiä. Maaliskuussa voimaan tullut rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämistä koskeva laki tiukensi virtuaalivarojen tarjoajia (VASP) koskevia säännöksiä ja vakuutti samalla alueen asiakkaille ja kauppiaille, että se ei vaikuta niihin. Valtiovarainministeriö totesi:

Tämä tarkoittaa sitä, että lainsäädäntö ei sisällä toimenpiteitä, joilla kiellettäisiin asiakkaita omistamasta virtuaalivaroja ja käymästä niillä kauppaa, eikä se millään tavoin vaadi asiakkaita jakamaan yksityisiä avaimiaan lompakoiden kanssa.

Uuden lain oikeutus on se, että se edellyttää VASP:ien tarjoavan asiakkailleen tilin, mutta ei yksityisiä avaimia. Jos VASP ei pysty toimittamaan tiliä, palveluntarjoajan odotetaan ”toteuttavan reaaliaikaisen riskianalyysin”. Lainsäädännössä muutetaan myös niitä, jotka pystyvät saamaan luvan toimia maassa VASP:nä. Valtiovarainministeriö lisäsi:

Uusien sääntöjen mukaan rahanpesun selvittelykeskus voi evätä toimiluvan, jos yhteisöllä ei ole liiketoimintaa Virossa eikä ilmeistä yhteyttä Viroon.

Lisäksi yksi tiukimmista uuden lainsäädännön mukaisista vaatimuksista ammattilaispalvelujen tarjoajille on pääomavaatimusten lisääminen, mikä vaikeuttaa huomattavasti pienempien yritysten mahdollisuuksia saada lupa toimia Virossa.

Valtiovarainministeriön mukaan VASP-yrityksiltä vaaditaan tarjotun palvelun tyypistä riippuen vähintään 125 000 tai 350 000 euron osakepääoma, joka on korotettu nykyisestä 12 000 euron alarajasta.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
 https://cryptodaily.co.uk/2022/09/estonia-issues-first-crypto-license-to-crypto-service-provider