Viikkokatsaus: Ukraina laillistamassa kryptoja, JPMorganin metaversumikokeilu, OpenSean hakkerointi, ym.

Viikkokatsaus: Ukraina laillistamassa kryptoja, JPMorganin metaversumikokeilu, OpenSean hakkerointi, ym.

Kryptomarkkinoilla on ollut toinen tapahtumarikas viikko, jolla on ollut useita merkittäviä tapahtumia. Joitakin edellisen viikon suurimpia tapahtumia olivat muun muassa JPMorganin Onyx Lounge -tilan avaaminen Decentralandissa, josta tuli ensimmäinen pankki metaversumissa.

Ukrainan nopea päätös laillistaa kryptovaluutat Venäjän kanssa kärjistyvien rajajännitteiden edessä, OpenSean joutuminen hakkeroinnin kohteeksi, jossa varastettiin miljoonien arvoista NFT:tä, uusi kryptorahasto ja paljon muuta.

Ethereum: Twitter lisää ETH:n maksuvaihtoehdoksi ”Tip Jar” -tippaustoimintoonsa

Twitter on ilmoittanut lisäävänsä tippaustoimintoonsa useita maksuvaihtoehtoja, mukaan lukien Ethereumin, jolloin käyttäjät voivat lähettää ETH:ta tippinä. Ethereumin lisääminen Twitterin Tip Jar -ominaisuuteen on linjassa Twitterin aloitteen kanssa, jonka tavoitteena on ottaa maksuvaihtoehdot entistä kattavammiksi. Kun ETH lisätään maksuvaihtoehdoksi, älypuhelinten käyttäjät voivat lisätä Ethereum-osoitteita vaihtoehtojensa joukkoon. ETH:n ohella Twitter tukee myös Paytmin, Pagan ja Barterin kaltaisia maksupalveluja.

Altcoinit: Cardano saavutti virstanpylvään, kun se lisättiin Googlen valuuttamuunnokseen

Cardanon (ADA) kannalta merkittävä saavutus on, että ADA on lisätty Googlen valuuttakurssilaskuriin. Integrointi on kriittinen, sillä se tunnustaa ADA:n merkittäväksi kryptovaluutaksi ja on myös osoitus siitä, että kryptovaluutan suosio Googlessa on merkittävä, sillä merkittävä määrä käyttäjiä yrittää muuntaa ADA:n arvoa säännöllisesti. Integraatio auttaa käyttäjiä saumattomasti muuntamaan ADA:n arvon fiat-valuutoiksi.

Teknologia: Ransomware-maksut kasvussa, raportoi Chainalysis

Chainalysis-raportti on paljastanut Ransomware-huijausten lisääntymisen. Raportissa todetaan, että Ransomware-huijaukset ovat siepanneet kryptovaluuttaa lähes 1,3 miljardin dollarin arvosta parin viime vuoden aikana. Raportissa todetaan, että pelkästään vuonna 2020 ransomware-hyökkäykset aiheuttivat lähes 692 miljoonan dollarin arvosta kryptovarkauksia, kun taas vuonna 2021 on varastettu vielä 602 miljoonaa dollaria, ja määrä kasvaa, kun lisätietoja on saatavilla. Tilastot osoittavat, että lunnasohjelmahuijaukset ja -hyökkäykset ovat selvästi lisääntyneet.

Bisnes

Sequoia Capital ilmoittaa kryptorahastosta

Sequoia Capital on ilmoittanut suunnitelmistaan kerätä noin 500-600 miljoonaa dollaria, jonka tarkoituksena on sijoittaa se yksinomaan kryptoalan hankkeisiin. Ilmoituksen myötä Sequoia Capitalista on tullut viimeisin finanssialan jättiläinen, joka pyrkii sijoittamaan vahvasti kryptoalaan. Uusi alakohtainen rahasto on yksi ensimmäisistä alirahastoista, jotka Sequoia Capital on lanseerannut sen jälkeen, kun sen painopiste on siirtynyt perinteisestä riskipääomarakenteesta.

Circle tarkistaa sulautumissopimusta Concordin kanssa

Circle, USDC Stablecoinin takana oleva yritys, on tarkistanut sulautumissopimustaan Concordin, Special Purpose Acquisition Company (SPAC) -yhtiön kanssa. Tarkistetun sopimuksen mukaan kumppanit muodostavat uuden liiketoimintayksikön, joka keskittyy listautumaan New Yorkin pörssiin. Edellisen sopimuksen päättymisen myötä uusi sopimus viimeistellään 8. joulukuuta 2022, ja sitä voidaan jatkaa edelleen 31. tammikuuta 2023 asti.

Mastercard laajentaa konsulttiosastoa ja tarjoaa erityisiä kryptopalveluja

Mastercard aikoo laajentaa konsultointihaaraansa tarjoamalla useita uusia kryptoon, ESG:hen ja Open Bankingiin liittyviä palveluja. Mastercard ilmoitti aloitteista, joilla pyritään saamaan aikaan yritysten kasvua ja liiketoiminnan kehitystä. Uudet konsultointipalvelut tulevat sisältämään krypto- ja digitaalisten valuuttojen konsultointipalveluja nykyisten maksamiseen keskittyvien konsultointipalvelujen lisäksi.

JPMorganista tulee ensimmäinen pankki, joka astuu metaversumiin

Yhdysvaltain suurin pankki JPMorgan on tehnyt tiensä metaversumiin avaamalla Onyx Lounge -tilansa Decentralandissa. JPMorgan ilmoitti etsivänsä uusia mahdollisuuksia metaversumista, sillä pankki uskoo, että metaversumilla on potentiaalia tuottaa 1 biljoonan (1 000 000 000 000) dollarin tulot vuodessa. Decentraland-lounge on saanut nimensä pankin luvallisten Ethereum-palveluiden sarjasta samalla kun se julkaisi yksityiskohtaisen paperin, jossa kuvataan mahdollisuuksia metaversumissa.

Coinbase ja FTX valtaavat Super Bowlin

Kryptoon liittyvät yritykset varastivat show’n Super Bowlin aikana, kun kryptopörssit ottivat useita mainospaikkoja mestaruusottelun aikana. Vuoden 2022 Super Bowlissa kryptoon liittyvät mainokset lisääntyivät huomattavasti, ja Coinbase ja FTX tekivät Super Bowl -debyyttinsä. Myös useat muut kryptoihin liittyvät yritykset esiintyivät Super Bowlin mainosspotteissa, ja näkyviä nimiä olivat Meta, etoro ja crypto.com.

Sääntely ja asetukset

EU:n komissaari kehottaa sääntelyviranomaisia käsittelemään kryptoon liittyviä erityiskysymyksiä

Rahoituspalveluista, rahoitusvakaudesta ja pääomamarkkinaunionista vastaava EU-komissaari Mairead McGuinness on kehottanut sääntelyviranomaisia luomaan sääntelyä kryptoalalle ja kutsunut sitä maailmanlaajuiseksi tarpeeksi. Mcguinness totesi myös, että on tärkeää olla tukahduttamatta aloittelevan alan kasvua, mutta korosti myös, että on tärkeää puuttua alaan liittyviin riskeihin, joihin on puututtava mahdollisimman pian.

Ukraina aikoo laillistaa kryptot Venäjän jännitteiden keskellä

Ukraina on siirtynyt nopeasti laillistamaan kryptovaluutat jännitteiden lisääntyessä Venäjän kanssa. Laillistaminen tapahtuu sitä taustaa vasten, että kryptolahjoitukset ukrainalaisille vapaaehtois- ja hakkeriryhmille lisääntyvät, kun rajajännitteet Venäjän kanssa kärjistyvät ja Venäjän hyökkäyksen uhka jatkuu. Varapääministeri Mykhailo Fedorov totesi toivovansa, että uusi laki toisi kryptoalan ”pois varjosta”.

Arabiemiirikunnat pyrkii luomaan kryptoystävällisen ekosysteemin

Yhdistyneet arabiemiirikunnat on siirtynyt valmistelemaan liittovaltion lisenssejä, joiden avulla globaalit kryptoyhtiöt voivat harjoittaa liiketoimintaansa Arabiemiraateissa helposti. Liittovaltion lisenssien lisäksi Arabiemiirikunnat aikoo tehdä maasta kryptoystävällisen ja laajentaa kutsuja virtuaalivarojen palveluntarjoajille perustaa tukikohta maahan.

NFT

OpenSea-hakkeroinnin myötä miljoonien arvosta NFT:tä varastettu

OpenSea joutui merkittävän hyökkäyksen kohteeksi, jonka seurauksena miljoonien arvoista NFT:tä varastettiin tai vaarannettiin: hakkerit varastivat NFT:tä ja myivät niitä, jolloin he saivat merkittävää voittoa. Hyökkäys tapahtui sen jälkeen, kun koodista löydettiin merkittävä virhe, jonka avulla hakkerit pystyivät varastamaan NFT:itä käyttämällä vanhoja listahintoja omistajan tietämättä. OpenSea tutkii hakkerointia ja antoi käyttäjille ohjeen olla klikkaamatta haitallisia linkkejä.

Melania Trump kiistää ostaneensa oman NFT:nsä

Melania Trump on kiistänyt väitteet, joiden mukaan hänen NFT-huutokaupassaan tehty voittotarjous olisi johtanut takaisin projektin tekijöille. Kielto tulee sen jälkeen, kun tutkimukset osoittivat, että NFT:n ostamiseen käytetty krypto tuli lompakosta, jonka omisti sama taho, joka oli listannut kyseisen NFT:n myyntiin.

LooksRaren käteisvarojen poistaminen herättää petoksen uhan

LookRaren ilmoitus siitä, että sen tiimi oli saanut yli 30 miljoonaa dollaria panostamalla alustan LOOKS-tokenin, ei ole mennyt läpi koko yhteisön keskuudessa, ja useat jäsenet pelkäävät rug pull -tapahtumaa, jossa kehittäjät hylkäisivät projektin ja pakenisivat sijoittajien rahojen kanssa. Lunastus johti yhteisön huomattavaan närkästykseen, ja yhteisö vaatii nyt LOOKS-tokenin takaisinostoa. Kohusta huolimatta LooksRare on kuitenkin todennut, että lunastus ei johtunut mistään sopimattomasta tapahtumasta.

Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedoksi. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoituksellisena, taloudellisena tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
https://cryptodaily.co.uk/2022/02/crypto-weekly-roundup-ukraine-s-move-to-legalize-crypto-jpmorgan-s-foray-into-the-metaverse-the-opensea-hack-and-more