VanEck ja ProShares peruvat Ethereum ETF-hakemukset

VanEck ja ProShares peruvat Ethereum ETF-hakemukset

Pari päivää sen jälkeen, kun ne olivat jättäneet Ethereum-futuuria koskevat ehdotuspaperinsa, sekä VanEck että ProShares vetivät ehdotuksensa hätäisesti takaisin. Yritykset lähettivät peruuttamista pyytävät kirjeet perjantaina, mikä himmensi toiveita krypto-ETF:n hyväksymisestä tänä vuonna.

Kun sekä VanEck että ProShares vetävät hakemuksensa takaisin, tämä vähentää myös muiden ETF:ien käynnistämisen todennäköisyyttä Yhdysvalloissa tänä vuonna.

Sekä VanEck että ProShares ovat pitäneet radiohiljaisuutta eivätkä ole kommentoineet vetäytymisiä tai niihin johtaneita olosuhteita. Spekuloidaan kuitenkin, että yhtäkkinen ja samanaikainen vetäytyminen osoittaa, että Securities and Exchange Commission on saattanut selvästi ilmoittaa, ettei se todennäköisesti anna vihreää valoa lähitulevaisuudessa millekään futuuripohjaiselle Ethereum-tuotteelle.

Muutaman viime vuoden aikana on tehty useita muita hakemuksia ja peruutuksia muiden krypto-ETF:ien osalta, ja liikkeeseenlaskijat ovat yrittäneet muuttaa tarjouksiaan saadakseen SEC:n hyväksynnän. Kaikki yritykset eivät kuitenkaan ole toistaiseksi tuottaneet tulosta, ja SEC on pysynyt kannassaan.

Äskettäin SEC:n puheenjohtaja Gary Gensler vihjasi, että SEC saattaa harkita futuuripohjaisen Bitcoin-ETF:n hyväksymistä jossain vaiheessa lähitulevaisuudessa. Tämä ilmoitus johti tämäntyyppisten ETF-tuotteiden hakemusten vyöryyn.

VanEck ja ProShares olivat molemmat toivoneet, että SEC:n pehmentävä suhtautuminen futuuripohjaiseen krypto-ETF:ään ulottuisi myös Ethereumiin. Tämä oli kuitenkin virhearviointi, ja sen seurauksena hakemukset jouduttiin perumaan sen jälkeen, kun kävi ilmeiseksi, että SEC ei aio horjua kannastaan.

VanEckin ja ProSharesin hakemusten myötä ETF-hakemusten kokonaismäärä vuodelle 2021 on ylittänyt 23. Vaikka Bitcoin edeltää Ethereumia kuudella vuodella ja sillä on vakiintuneet futuurimarkkinat, Yhdysvalloissa ei ole vielä yhtään listattua Bitcoin-ETF:ää.

Tällä hetkellä valmisteilla on 17 Bitcoin-ETF-hakemusta, joista 6 koskee futuuripohjaisia tuotteita. VanEckin ja ProSharesin ETF-hakemusten peruuttamisen jälkeen on vielä kolme Ether ETF-hakemusta vireillä.

Vaikka SEC ei toistaiseksi myönnä hyväksyntää kryptovaluutta-ETF-rahastoille, sääntelyviranomaiset muualla maailmassa ovat olleet huomattavasti lempeämpiä. Kanadassa ja Euroopassa on jo listattu useita Ether-ETF:iä, joista esimerkkeinä Ruotsissa toimiva 1,2 miljardin dollarin Ether Tracker Euro ja Kanadassa toimiva 510 miljoonan dollarin CI Galaxy Ethereum ETF.

Grayscale Ethereum Trustilla (ETHE) on yli 9,5 miljardin dollarin omaisuus, mikä jättää kaikki muut varjoonsa. ETHE on pörssin ulkopuolinen tuote, joka on noteerattu QTCQX:ssä, eikä se ole ETF, mutta sitä voi ostaa ETF:n tavoin perinteisen välitystilin kautta.

Puutteistaan huolimatta ETHE on ollut erittäin menestyksekäs sen tarjoaman mukavuuden ansiosta. Puutteisiin kuuluu esimerkiksi mahdollisuus suuriin preemioihin ja alennuksiin, jotka voivat jättää merkittävän eron rahastojen nettovarallisuusarvon ja osakkeen hinnan välille. ETHE:stä on tullut yhdysvaltalaisten sijoittajien suosima tapa ostaa eetteriä, kun Yhdysvalloissa listatut eetteri-ETF:t odottavat hyväksyntää.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://www.cryptodaily.co.uk/2021/08/vaneck-proshares-pull-ether-etf-filings