Ukraina käyttää lahjoitettuja kryptoja sotatarvikkeisiin

Ukraina käyttää lahjoitettuja kryptoja sotatarvikkeisiin

Ukrainalle tehtyjen kryptolahjoitusten odotetaan saavuttavan pian 100 miljoonan dollarin arvon, ja osa kryptoista käytetään sotilasvarusteiden ostamiseen. Noin 15 miljoonaa dollaria on käytetty varusteisiin, kuten luodinkestäviin liiveihin.

Bloombergin artikkelissa Ukrainan digitaalisesta transformaatiosta vastaava varaministeri Alex Bornjakov sanoi, että suurin osa kryptovaluuttalahjoituksista on ollut joko Bitcoineja tai Ethereumina. Hänen ministeriönsä oli kuitenkin saanut myös Polkadotia, Tetheriä, Solanaa ja jopa satoja NFT:tä, mukaan lukien yhden erittäin arvokkaan Crypto Punkin.

Varaministeri sanoi, että vain kahden päivän kuluessa hyökkäyksestä hänen maansa oli onnistunut hankkimaan ja ostamaan kaikenlaisia tarvikkeita armeijalle, kuten ruokapaketteja, sidetarpeita, yönäkölaseja ja luodinkestäviä liivejä.

40 prosenttia tavarantoimittajista oli suostunut ottamaan kryptoa, kun taas loput oli ostettu realisoimalla krypto ensin fiat-valuutoiksi, kuten euroiksi ja dollareiksi.


Bloombergin artikkelin mukaan Ukrainan digitaalisen transformaation ministeriö perustettiin kaksi vuotta sitten, jotta kaikki valtionhallinnon palvelut siirtyisivät verkkoon ja jotta koko maahan saataisiin nopea internet.

Nyt Venäjän hyökkäyksen vuoksi ministeriö keskittyy puolustamaan maan digitaalista infrastruktuuria hyökkäyksiltä sekä keräämään ja käyttämään hyväntekijöiden kryptovaluuttalahjoituksia.

Kaikkia lahjoituksia ei kuitenkaan ole ollut helppo muuttaa rahaksi. NFT:iden myyminen vie aikaa, ja erityisesti kryptopunkki on osoittautunut vaikeaksi myydä. Tämä kyseinen NFT myytiin noin 43 000 dollarilla vuosi sitten, mutta sen jälkeen NFT:iden hinnat ovat nousseet huimasti.

Bornyakov sanoi Crypto Punkista:

”Kyllä, joku lahjoitti meille CryptoPunkin, mutta sitä on niin vaikea myydä, ettemme ole käyttäneet sitä vielä tässä vaiheessa”

Hän lisäsi:

”Aiomme pitää sen toistaiseksi. Arvostamme jokaista tukea, jota ihmiset yrittävät antaa. Tärkeää on ihmisten tietoisuus. He näkevät, mitä tapahtuu, ja he yrittävät auttaa. Aiomme työskennellä NFT:iden kanssa hieman myöhemmin, keskitymme asioihin, joita voimme käsitellä juuri nyt. Ei ole aikaa miettiä, miten ne muunnetaan. Ehkä kun asiat rauhoittuvat, selvitämme tämän.”


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
 https://cryptodaily.co.uk/2022/03/ukraine-spends-donated-crypto-on-military-supplies