Tulevaa Ethereum-päivitystä verrataan Bitcoinin lohkopalkkion puolitustapahtumaan

Tulevaa Ethereum-päivitystä verrataan Bitcoinin lohkopalkkion puolitustapahtumaan

Ethereum on erittäin tärkeän päivityksen kynnyksellä, joka muuttaa transaktioiden käsittelytapaa perusteellisesti. Lisäksi tuleva toteutus vähentää Ethereumin tarjontaa, mikä todennäköisesti nostaa hintaa.

Bitcoinilla oli edellinen puolittautumistapahtuma toukokuussa 2020. Lohkopalkkio puolitettiin 12,5 Bitcoinista 6,25 Bitcoiniin, mikä käytännössä puolitti Bitcoinin tarjonnan ja aiheutti valtavan tarjontashokin, joka lähetti hinnan räjähdysmäiseen nousuun.

Ethereum, markkina-arvoltaan toiseksi suurin kryptovaluutta, on toteuttamassa päivityksen, joka myös vähentää Ethereumin tarjontaa ja muuttaa tapaa, jolla transaktioita käsitellään.

Päivityksen toteuttamisen pitäisi vähentää Ethereumin inflaatiovauhtia 4 prosentista 3 prosenttiin vuodessa, joten tämä johtaisi noin puoleen Ethereumin vähenemiseen suhteessa Bitcoinin puolittumistapahtumiin nähden.

Reutersin tänään julkaiseman artikkelin mukaan DARMA Capitalin toimitusjohtaja Andrew Keys sanoi, että hänen mielestään Ethereumin hinta ei heijasta 4. elokuuta tulevaa päivitystä.

Hänen arvionsa oli, että Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559 yhdessä toisen merkittävän päivityksen kanssa vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä voi ”helposti viisinkertaistaa eetterin hinnan” ensi vuoteen mennessä.

EIP-1559 on Ethereumin lohkoketjun päivitys, joka muuttaa transaktioiden käsittelytapaa. Se tarjoaa selkeän hinnan transaktiomaksuille, joita maksetaan transaktioita validoiville louhijoille, ja polttaa myös pienen osan jokaisesta transaktiosta, mikä johtaa siihen, että Ethereumista tulee ajan mittaan deflatorinen.

Bitwise Asset Managementin sijoitusjohtajan Matt Houganin mukaan Ethereum-tapahtumissa on tällä hetkellä kaksi suurta ongelmaa:

”Ensinnäkin se tuo mukanaan suuren epävarmuuden siitä, saatko transaktiosi käsitellyksi ajoissa”, ”Toiseksi ihmiset maksavat liikaa, koska he eivät tiedä selvityshintaa ja tekevät liian suuren tarjouksen varmistaakseen, että transaktio käsitellään.”

Bitwise Asset Managementin sijoitusjohtajan Matt Hougan

EIP-1559-päivitys ratkaisee tämän ongelman asettamalla perusmaksun, joka maksetaan louhijoille jokaisesta transaktiosta (josta osa poltetaan). Jos käyttäjät haluavat nopeamman transaktion, heillä on mahdollisuus sisällyttää siihen ”tippi”, joka nopeuttaa asioita.

Toinen päivitykseen liittyvä muutos on se, että lohkokoko kaksinkertaistuu, mikä johtaa siihen, että jokaisella lohkolla käsitellään enemmän transaktioita.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://cryptodaily.co.uk/2021/07/Ethereum-upgrade-similar-to-Bitcoin-halving