Thaimaan SEC tekee rikosilmoituksen Binancea vastaan liiketoiminnan harjoittamisesta ilman lisenssiä

Thaimaan SEC tekee rikosilmoituksen Binancea vastaan liiketoiminnan harjoittamisesta ilman lisenssiä

Sääntelyviranomaiset eri puolilla maailmaa ovat kääntämässä katseensa maailman suurimpaan kryptovaluuttapörssiin Binanceen. Viimeisin on Thaimaan arvopaperikomissio (SEC). Tämä on seurausta Caymansaarten sääntelyviranomaisen CIMA:n eilisestä lausunnosta, jonka mukaan Binance ei noudata siellä sääntelyä. Myös Ison-Britannian valvontaviranomainen FCA kielsi Binancea harjoittamasta säänneltyä toimintaa Isossa-Britanniassa vain kolme päivää sitten.

Thaimaan SEC ilmoitti tänään, että se oli tehnyt rikosilmoituksen Binancea vastaan liiketoiminnan harjoittamisesta ilman lisenssiä. Kantelu jätettiin Thaimaan kuninkaallisen poliisin (ECD) talousrikollisuuden torjuntaosastolle.

Thaimaan SEC:n valituksen mukaan:

”Todettiin, että Binance on tarjonnut alustapalveluja digitaalisten omaisuuserien kaupankäyntiä tai vaihtoa varten verkkosivustonsa kautta sovittamalla toimeksiantoja yhteen tai järjestämällä vastapuolia tai tarjoamalla järjestelmän tai helpottamalla sopimuksen tekemistä tai toimeksiannon sovittamista henkilöille, jotka haluavat käydä kauppaa tai vaihtaa digitaalisia omaisuuseriä. Näin toimiessaan Binance on pyytänyt thaimaalaista yleisöä ja sijoittajia käyttämään palvelujaan joko verkkosivustonsa tai Facebook-sivunsa kautta”

Thaimaan SEC ilmoitti varoittaneensa Binancea huhtikuussa lähetetyssä kirjeessä. Sääntelyviranomaisen mukaan Binance ei kuitenkaan ollut vastannut ajoissa. Thaimaan SEC:n lausunnossa varoitettiin sen määräysten noudattamatta jättämisestä ja mainittiin seuraavat seuraamukset:

”Vankeusrangaistus kahdesta viiteen vuotta ja sakko 200 000-500 000 bahtia sekä lisäksi enintään 10 000 bahtin päiväsakko jokaiselta päivältä, jonka aikana rikkominen jatkuu”. SEC on näin ollen jättänyt rikosilmoituksen Binancea vastaan ECD:lle jatkotutkimuksia ja oikeudenkäyntiä varten.”

Viranomaislausuntoja Binance-yhtiön sääntöjen noudattamisen laiminlyönneistä tulee tiheään tahtiin. Caymansaarten CIMA ilmoitti vasta eilen, että Binance ja sen tytäryhtiöt ”eivät ole rekisteröityjä, lisensoituja, säänneltyjä tai muuten valtuutettuja” toimimaan kryptopörssissä ”Caymansaarilta tai Caymansaarilla”.

Kasvava lista muista maista, jotka ovat varoittaneet Binancea sääntelyyn liittyvistä huolenaiheista, sisältää Ison-Britannian, Japanin, Kanadan, Yhdysvaltojen ja Maltan. Singapore, joka on huolissaan Binancea koskevasta maailmanlaajuisesta valvonnasta, tarkastelee parhaillaan Binance Asia Servicesin lisenssihakemusta.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://cryptodaily.co.uk/2021/07/Global-regulatory-action-against-Binance-Thai-SEC-files-complaint