Tetherin johtajia syytteeseen pankkipetoksesta

Tetherin johtajia syytteeseen pankkipetoksesta

Tether, maailman kolmanneksi suurimman kryptovaluutan takana oleva yritys, on Bloombergin alkuperäisen raportin mukaan joutunut rikostutkinnan kohteeksi väitetystä pankkipetoksesta.

Yhdysvaltain oikeusministeriön johtaman tutkinnan sanotaan keskittyvän siihen, onko jotkut Tetherin ylimmät johtajat syyllistyneet väärinkäytöksiin, ja mahdollinen skenaario pankkipetoksesta johtaisi rikosoikeudelliseen tapaukseen, jossa yritys olisi vastuussa.

Tämänhetkisen tutkinnan kohteena korostuu mahdollisuus, että Tetherin stablecoinia käytettäisiin ”rahanpesuun ja muihin väärinkäytöksiin liittyviin transaktioihin” liittyvien liiketoimien peittämiseen, Bloomberg raportoi.

Kun Tether lanseerattiin ensimmäisen kerran vuonna 2014, se tarjosi ratkaisun silloisten kryptomarkkinoiden ja perinteisten rahoituslaitosten väliseen kitkaan, jotka ovat historiallisesti kieltäytyneet tarjoamasta palveluita kryptopörsseille ja -kauppiaille vedoten huoliin mahdollisista rikollisista suhteista siirrettäviin ja vaihdettaviin varoihin.

Kun yritykseen kohdistuu uhkaava sääntelyn valvonta, liittovaltion syyttäjät yrittävät löytää todisteita siitä, että Tether on salannut pankeilta kriittisiä tietoja liiketoimista, jotka liittyivät kryptovaluuttoihin. Bloombergin alkuperäisen raportin mukaan oli ”kolme henkilöä, joilla on suora tieto asiasta”, jotka ensimmäisenä paljastivat tutkinnan kohokohdat julkaisulle. Bloomberg kuitenkin kieltäytyi paljastamasta lähteitään.

Vastineessaan Tether sanoi:

”[…] Bloomberg julkaisi nimettömiin lähteisiin ja vuosia vanhoihin väitteisiin perustuvan artikkelin, joka oli ilmeisesti suunniteltu tuottamaan klikkauksia. Tämä artikkeli noudattaa mallia, jossa vanhentuneita väitteitä paketoidaan uudelleen ”uutisiksi”.” Jatkuvat yritykset mustamaalata Tetheriä eivät muuta päättäväisyyttämme pysyä johtavassa asemassa yhteisössä.”

Tether on ollut lainvalvontaviranomaisten tutkimusten kohteena parin viime vuoden ajan. Keskeinen kysymys näiden tutkimusten ympärillä on Tetherin väite, jonka mukaan USDT vakuutena on Yhdysvaltain dollari suhteessa yksi yhteen, mikä tarkoittaa, että kaikkien liikkeeseen laskettujen tokenien vakuutena on joukkovelkakirjalainoja, jalometalleja ja kaupallisia papereita.

Vaikka Tether on nähnyt paljon vaivaa todistaakseen tämän väitteen, sääntelyviranomaiset ovat edelleen varuillaan siitä, että sillä saattaa olla tahattomia vaikutuksia perinteisiin, lyhytaikaisiin luottomarkkinoihin, mikä johtaa maailmanlaajuisen rahajärjestelmän epävakauteen. Kasvavista paineista huolimatta Tether väittää noudattavansa täysin sääntelykehyksiä ja -politiikkoja:

”Tether käy rutiininomaisesti avointa vuoropuhelua lainvalvontaviranomaisten kanssa, mukaan lukien Yhdysvaltain oikeusministeriö, osana sitoutumistamme yhteistyöhön, avoimuuteen ja vastuullisuuteen. Olemme ylpeitä roolistamme alan johtavana toimijana alan ja viranomaisten välisen yhteistyön edistämisessä Yhdysvalloissa ja kaikkialla maailmassa.”

Tetherin vastine bloombergin väitteisiin

Aiemmin tänä vuonna Tetherin tytäryhtiö kryptopörssi, Bitfinex, muiden tytäryhtiöiden ohella, ovat sopineet 18,5 miljoonan dollarin sovintosopimuksesta New Yorkin syyttäjänviraston kanssa, ja tunnustivat, että sovinnon ehtojen mukaan ei ole tehty mitään väärää.

Tetherin markkina-arvo on tällä hetkellä CoinMarketCapin kolmannella sijalla, ja kryptomarkkinoilla liikkuu yli 61 miljardin dollarin arvosta Tetherin USDT. Vaikka token on markkina-arvoltaan vasta kolmannella sijalla, se ylittää jopa Bitcoinin (41 miljardia dollaria) ja Ethereumin (25 miljardia dollaria) yhteenlasketun 24 tunnin kaupankäyntimäärän. USDT:n päivittäinen kaupankäyntivolyymi on noin 78 miljardia dollaria, mikä on osoitus siitä, millainen vaikutus ja vaikutusvalta sillä on ollut kryptoalalla.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://cryptodaily.co.uk/2021/07/Tether-Execs-Reportedly-Facing-DOJ-Probe-For-Bank-Fraud