Suurimmat pörssit poistivat Lunan pörssilistalta

Suurimmat pörssit poistivat Lunan pörssilistalta

Suuret pörssit, kuten Binance, eToro, Bybit, ja BitMex, ovat päättäneet poistaa LUNAn listalta suojellakseen käyttäjiään Lunan ja UST:n viimeaikaisten tapahtumien jälkeen. Ennen viimeaikaisia tapahtumia LUNA oli yksi kryptoalan kuumimmista kryptovaluutoista.

Karhumarkkinoiden ongelmat

Karhumarkkinat ovat iskeneet kovaa LUNAan, sillä Terran ekosysteemin taustalla olevan hallintomerkin arvo on pyyhkäisty pois. Itse asiassa tokenin arvo romahti niin nopeasti, että Binance, maailman suurin kryptovaluuttapörssi, joutui toimimaan ja kääntämään selkänsä pudonneelle tokenille. Binance ilmoitti tiedotteessaan, että se keskeytti LUNA/USDT:n ikuiset sopimukset sen jälkeen, kun se oli sallinut vipuvaikutuksen 8-kertaiseksi.

LUNA jatkoi kuitenkin laskuaan, eikä pysähtymisen merkkejä näkynyt. Tämän seurauksena vain tunteja ensimmäisen ilmoituksen jälkeen Binance totesi toisessa ilmoituksessa, että se poistaisi ristikkäiset ja eristetyt marginaaliparit, spot-kaupankäyntiparit ja BUSD-marginaalilla varustetut ikuiset sopimukset LUNA:ssa. Kaikkien poistojen myötä se tarkoittaa käytännössä sitä, että Binance on sanonut hyvästit pudonneelle tokenille.

Binance reagoi ensimmäisenä

Toukokuun 11. päivänä Binance oli vähentänyt LUNA-ominaisuuksien enimmäisvipuvaikutusta ylivelkaantuneiden positioiden ansiosta tapahtuneiden likvidointien aallon jälkeen. Binancen toimitusjohtaja Changpeng Zhao varoitti, että sijoittajien on kunnioitettava markkinoita. Hän kutsui markkinoita uusiksi markkinoiksi, joilla on uusia stablecoineja, ja että: ”Kun ne ovat kuumia, ne ovat kaikki muotia, mutta kun ne laskevat, se voi olla noidankehä.”

BitMEX ja muut isot pörssit seuraavat Binancen esimerkkiä

BitMEX, yksi johtavista kryptovaluuttajohdannaispörsseistä, liittyi Binanceen ja ilmoitti poistavansa Luna Perpetual Swapsin listalta. Swapit olivat tuottaneet suurimman osan digitaalisten varojen volyymista alustalla. BitMEX teki ilmoituksen vain muutama tunti sen jälkeen, kun Binance ilmoitti poistavansa johdannaisen listalta sen tuhoisan romahduksen jälkeen.

”12. toukokuuta 2022 klo 20:00 UTC, BitMEX poistaa LUNAUSD ja LUNAUSDT Perpetual Swap -sopimukset listalta. Sopimukset selvitetään ennenaikaisesti 12. toukokuuta 20.5.2022 klo 20:00 UTC pörssioppaassamme kuvatun vakiokäytännön mukaisesti.”

Myös Bybit ja eToro ilmoittivat omista toimenpiteistään, joista ensin mainittu ilmoitti poistavansa LUNA/BTC:n listalta ja eToro ilmoitti poistavansa LUNA/USD:n listalta. Lisäksi on liikkunut useita raportteja, joiden mukaan myös Crypto.com on poistanut LUNA:n listalta ja keskeyttänyt kotiutukset, mutta ei ole vielä ilmoittanut siirrosta virallisesti.

Terra pysäyttää lohkoketjun

Sillä välin Terra validoijat pysäyttivät Terra lohkoketjun toisen kerran, kun he yrittivät selvitä meneillään olevasta tilanteesta ja keksiä seuraavaa siirtoaan. Lohkoketju pysäytettiin myös torstaina, kun LUNAn arvo laski. Terran validoijat jatkavat vastausten keksimistä tähän ennennäkemättömään kriisiin.

”Terra-lohkoketju on virallisesti pysähtynyt lohkoon 7607789. Terra-validiaattorit ovat pysäyttäneet verkon keksiäkseen suunnitelman sen uudelleen muodostamiseksi. Lisää päivityksiä tulossa.”

Voiko LUNA toipua?

LUNAn ostaminen tässä vaiheessa olisi kuin kävelisi tulijärveen, kun yhä useampi pörssi poistaa tokenin listalta. Jotkut kauppiaat ovat kuitenkin väittäneet, että LUNA:n ostaminen voisi olla riskin ja tuoton suhteen järkevää. LUNA:lla on edelleen erittäin suuri kannattajajoukko kryptoalalla, ja sijoittajat suhtautuvat myönteisesti projektiin ja tiimin johtoon, vaikka Do Kwon onkin menettänyt suosiotaan kryptoalalla. Jotkut käyttäjät ja kauppiaat sosiaalisessa mediassa ovat edelleen optimistisia, että Terra ja Luna Foundation Guard voisivat koota elvytyssuunnitelman.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
 https://cryptodaily.co.uk/2022/05/embattled-luna-delisted-by-major-exchanges-as-price-plummets-to-unprecedented-low