Sri Lanka tutkii lohkoketjuteknologian ja kryptolouhinnan mahdollisuuksia

Sri Lanka tutkii lohkoketjuteknologian ja kryptolouhinnan mahdollisuuksia

Sri Lanka tutkii lohkoketjuteknologian ja kryptolouhinnan mahdollisuuksia äskettäin nimitetyn komitean kautta, joka tutkii lohkoketjuverkon kehittämisen taustalla olevia toimia ja kieltoja.

Kryptoehdotus hyväksytty teknologiapohjaista yhteiskuntaa varten

Komiteaa ehdotti ensimmäisenä Sri lankan kabinetille hankkeiden koordinoinnista ja seurannasta vastaava ministeri Namal Rajapaksa. Tarkoituksena oli tutkia ja kehittää digitaalista pankkitoimintaa, lohkoketjuja ja kryptovaluuttoja investointien houkuttelemiseksi. Kansallisen politiikkakehyksen – Vistas of Prosperity and Splendor – mukaisesti kabinetti halusi kehittää teknologiapohjaista yhteiskuntaa. Siksi kabinetti hyväksyi ehdotuksen, kun se tunnusti tarpeen luoda digitaalisen pankkitoiminnan, lohkoketjun ja kryptovaluuttojen louhintateknologian integroitu järjestelmä. Päätöksestä ilmoitettiin hallituksen tiedotusosaston mediatiedotteessa.

Sri Lankan kryptokomitean tehtävät

Julkisen ja yksityisen sektorin asiantuntijoista koostuvan komitean tehtävänä on tutkia muiden maiden, kuten Dubain, Malesian, Filippiinien, EU:n ja Singaporen, säännöksiä ja aloitteita ja ehdottaa Sri Lankalle sopivaa kehystä. Lisäksi komitea tutkii myös muiden maiden terrorismin rahoittamista ja rikollista toimintaa ehkäiseviä rahanpesun vastaisia lakeja ja asetuksia sekä tutkii niiden suosimia KYC-prosesseja. Lopuksi komitea vastaa myös siitä, että kryptolouhintayhtiöille luodaan sijoituslautakunnan kautta hyväksyntäportti, jonka kautta ne voivat investoida Sri Lankaan.

Taloudellinen epävarmuus ruokkii sääntelemättömiä markkinoita

Kryptoteollisuus on toistaiseksi kasvanut Sri Lankassa sääntelemättömänä, ja sekä veteraanit että uudet sijoittajat ovat törmänneet arvokkaaseen omaisuusluokkaan erityisesti pandemian aiheuttamien taloudellisten tuhojen jälkeen. Vaikka virtuaalivarojen ostaminen luottokorteilla on Sri Lankassa kielletty valuutanvaihtolakien nojalla, srilankalaiset käyttävät kryptojen ostamiseen muita nerokkaita menetelmiä, kuten vertaisverkkokauppa-alustoja tai suljettuja sosiaalisen median ryhmiä.

Maan vuosikymmeniä kestänyt sisäinen konflikti, YK:n tutkimukset ja myöhemmät velat Kiinalle olivat ajaneet Sri Lankan taloudelliseen umpikujaan. Pandemia aiheutti vielä lisäiskun maan orastavalle matkailuteollisuudelle, ja vuonna 2020 talouskasvu oli musertava -3,6 prosenttia, joka on alhaisin 73 vuoteen. Vaikka Sri Lankalaiset ovat kokeilleet kryptoa vuodesta 2015 lähtien, viimeisten kahden vuoden aikana kiinnostus markkinoita kohtaan on nuorentunut. Yhä useampia sijoittajia houkuttelee lupaus nopeista voitoista meneillään olevilla kryptohärkämarkkinoilla. Toivottavasti komitea pystyy kehittämään ja sääntelemään jo valmiiksi kypsiä markkinoita.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://www.cryptodaily.co.uk/2021/10/sri-lanka-targets-blockchain-and-crypto-mining-investments-for-economic-growth