Square Enix haluaa siirtää painopistettä NFT:hen ja Metaversumiin

Square Enix haluaa siirtää painopistettä NFT:hen ja Metaversumiin

Final Fantasy pelin -julkaisijan Square Enixin toimitusjohtaja Yosuke Matsuda uskoo, että NFT:t, lohkoketjupelit, token-pohjaiset taloudet ja Metaversumi ovat tulleet jäädäkseen. Yhtiön sijoittajille kirjoittamassaan uudenvuoden kirjeessä toimitusjohtaja osoitti huomattavaa tukea näille teknologioille ja vihjasi, että Square Enix saattaa investoida niihin uuden vuoden aikana.

Metaversumin vuosi

Kirje alkoi Metaversumista ja siitä, kuinka siitä oli tullut yksi vuoden 2021 suurimmista aiheista, ja sen tuomista mahdollisuuksista on valtava potentiaali. Hän viittasi siihen, että Facebook muutti nimensä Metaksi ja että tämä on todiste siitä, että ”Metaversumi” ei ole pelkkä muotisana, vaan se on tullut jäädäkseen. Hän kutsui vuotta 2021 myös ”Metaversumi”: Year One” ja ”NFTs: Year One” ja korosti molempien vuonna 2021 herättämää kiinnostusta. Olemme jo nähneet merkittävää kehitystä tällä alalla, kun Blue Monster Games osti Citadel Studiosin, mikä toi ensin mainitun Metaversumin. Toinen merkittävä kehitysaskel on PwC Hong Kong, joka hankkii maata Sandbox-metaversumista.

Matsuda uskoo, että Metaversumi siirtyy liiketoimintavaiheeseen joskus vuonna 2022, ja sinne tulee runsaasti palveluja, jotka tekevät tuloaan. Tämä mahdollistuu XR:n teknologisen kehityksen ja 5G:n, pilviteknologian ja lohkoketjuteknologian kasvavan yleistymisen ansiosta.

”Kun tämä abstrakti käsite alkaa konkretisoitua tuote- ja palvelutarjonnan muodossa, toivon, että se tuo mukanaan muutoksia, joilla on merkittävämpi vaikutus myös meidän liiketoimintaamme.”

Näkemyksiä NFT:stä

Matsuda kirjoitti, että NFT:t otettiin vastaan merkittävällä innostuksella vuonna 2021, mutta totesi myös, että oli tapauksia, joissa NFT:t olivat esillä ”ylikuumentuneessa kaupankäynnissä”, johon liittyi jonkin verran spekulointia. Hän totesi kuitenkin uskovansa, että tämä korjaantuisi ajan myötä. Hän kirjoitti kirjeessä tarkemmin sanomalla seuraavaa,

”Tämä ei tietenkään ole ihanteellinen tilanne, mutta odotan, että digitaalisten hyödykkeiden kaupoissa tapahtuu lopulta oikaisu, kun ne yleistyvät suuren yleisön keskuudessa, jolloin kunkin saatavilla olevan sisällön arvo korjataan niiden todelliseen arvioituun arvoon, ja odotan, että niistä tulee yhtä tuttuja kuin fyysisten hyödykkeiden kaupoista.”

Uudet painopistealueet

Matsuda totesi Square Enixin tunnistaneen tekoälyn, pilvipalvelun ja lohkoketjupelit uusiksi alueiksi, joihin yhtiö aikoo keskittää investointinsa, ja yhtiö on jo aloittanut tutkimus- ja kehitystyönsä näillä alueilla. Tekoälyn osalta Square Enix aikoo keskittyä simulaatioteknologiaan, maailmanmalleihin ja kielenkäsittelyyn. Matsuda selitti näiden ponnistelujen merkitystä toteamalla,

”Nämä ponnistelut auttavat meitä kehittämään maailmalle julkaisemiamme pelejä ja parantamaan niiden yleistä laatua, mutta siinä ei ole vielä kaikki. Sisällyttämällä näiden tutkimus- ja kehitystoimien tuotokset virtuaalisiin avatareihin ja muualle, aiomme soveltaa näitä tuotoksia monenlaiseen sisältöön ja tarjota asiaankuuluvaa teknologiaa muille yrityksille, jotta voimme hyödyntää näitä tutkimus- ja kehitystoimia koko digitaalisen viihteen liiketoiminnassamme.”

Pilviteknologia ja lohkoketju

Mitä tulee pilviteknologiaan, Square Enix aikoo hyödyntää pilviteknologiaa sisällön jakelun apuna. Se aikoo hyödyntää sitä myös sisällön kehittämisessä tarjotakseen kuluttajille uusia viihdemuotoja. Hän puhui myös lohkoketjupeleistä ja kuvaili niiden olevan erilaisia kuin nykyiset perinteiset pelit, joita hän kuvaili yksisuuntaiseksi virraksi, jossa tekijät tarjoavat pelin ja kuluttajat pelaavat sitä.

Matsuda kirjoitti lohkoketjupeleistä,

”Sen sijaan lohkoketjupelit, jotka ovat nousseet lapsenkengissään ja jotka ovat juuri nyt siirtymässä kasvuvaiheeseen, perustuvat token-talouteen, ja siksi niillä on potentiaalia mahdollistaa itseään ylläpitävä pelien kasvu.” ”Lohkoketjupelit ovat myös hyvin kehittyneitä ja ovat nyt siirtymässä kasvuvaiheeseen. Token-talouksien kehittyminen todennäköisesti lisää vauhtia tähän monipuolistumisen suuntaukseen. Näen ”pelaa ansaitaksesi” -konseptin, joka on saanut ihmiset niin innostumaan, loistavana esimerkkinä tästä.”

Token-taloudet lisäävät johdonmukaisuutta kannustimien avulla

Matsuda totesi myös, että hän uskoo token-talouksien antavan käyttäjille merkittäviä kannustimia, mikä johtaa siihen, että käyttäjät ovat erittäin motivoituneita viettämään enemmän aikaa pelin pelaamiseen. Token-taloudet luovat myös lisäarvoa heidän ponnisteluilleen.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
https://cryptodaily.co.uk/2022/01/square-enix-keen-on-shifting-focus-to-nfts-and-the-metaverse