Solanan markkina-arvo saavuttaa uuden ennätyksen

Solanan markkina-arvo saavuttaa uuden ennätyksen

Solana, vuonna 2017 perustettu lohkoketju, koki hiljattain massiivisen nousun, ja sen arvo nousi yli 80 prosenttia seitsemän päivän aikana. Solanan $SOL-tokenilla käydään nyt kauppaa noin 72 dollarilla, mikä vie sen tehokkaasti kaikkien kryptovaluuttojen kärkikymmenikköön markkinakapitalisaation perusteella.

Solana Labin hanke oli alun perin sijoitettu suoraksi kilpailijaksi Ethereumille, kun sen A-sarjan yksityinen token-myynti keräsi yli 314 miljoonaa dollaria. Vuonna 2017 perustettu Solana-lohkoketju toimii hajautetuilla sovelluksilla ja protokollilla, jotka tarjoavat ennustettavaa skaalautumista. Yksityistä token-myyntiä johtivat Andreessen Horowitz ja Polychain Capital, ja sitä pidettiin yhtenä suurimmista varainhankintakierroksista koko krypto- ja lohkoketjuavaruudessa.

Solanan ainutlaatuinen intra-shard-rinnakkaisuus mahdollistaa sen, että protokolla voi käsitellä yli 50 000 älysopimusta lähes välittömästi.

Älykkäiden sopimusten oletusasetusten mukaan vähintään yksi sopimus kerrallaan voi muuttaa lohkoketjun tilaa. Solanan rinnakkaiskäsittelyn avulla tämä kerrotaan niin monelle ytimelle kuin validoijalla on käytettävissään, jolloin Solanan transaktioita kuvataan samanaikaisesti, kun ne suoritetaan. Tämä lohkojen etenemisprotokolla on ainutlaatuinen Solana-lohkoketjussa, ja Solana Labs kehittää sitä edelleen.

Solanan seuraavan sukupolven lohkoketjussa on myös Proof of History -ominaisuus, joka tarjoaa hajautetun ajanmäärityksen näyttämällä transaktiot tapahtumina tietyllä aikavälialueella ilman, että validoijien on tarpeettomasti kommunikoitava ja sovittava tietystä ajoituksesta. Tämä puolestaan mahdollistaa edistyksellisen, matalan viiveen ja sekunnin alittavan lopullisuuden kaikille lohkoketjun transaktioille.

”Ethereum-tappajaksi” kutsuttu Solana on yksi monista Ethereumin valta-aseman haastajista. Solanan ekosysteemi muistuttaa Polkadotin (DOT) ja Cardanon (ADA) ekosysteemiä, ja sen pääominaisuutena on nopeus ja tehokkuus. Toistaiseksi Solanan suorituskyky 50 000 transaktiota sekunnissa (TPS) on edelleen teoreettinen. Solanan validoijalta, Staking Facilitiesilta, saatujen tietojen mukaan protokolla käsittelee tällä hetkellä 6 100 TPS:ää sen keskimääräisen liikkuvan määrän perusteella.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://www.cryptodaily.co.uk/2021/08/Solana-Hits-New-All-Time-High-Enters-Top-10-By-Market-Cap