Solanan lohkoketju kohtaa teknisiä vaikeuksia

Solanan lohkoketju kohtaa teknisiä vaikeuksia

Solana, tehokas, sensuurin kestävä lohkoketju, kohtaa tällä hetkellä vaikeuksia transaktioiden validoinnissa verkossaan.

Solana Statusin, Solana Foundationin ylläpitämän Solana-päivitysten virallisen mediatilin, äskettäisen lausunnon mukaan verkko kärsi ”resurssien ehtymisestä”, mikä on aiheuttanut ”ajoittaista epävakautta” transaktioissa sen tavallisesti korkean suorituskyvyn lohkoketjussa.

Solscanilta saatujen tietojen mukaan viimeinen onnistunut lohko, jota verkossa levitettiin, oli kirjoitushetkellä yli 19 tuntia sitten. Solana Labsin toimitusjohtaja Anatoli Jakovenko on selittänyt nykyisen epävakauden johtuvan Raydiumin, hiljattain lanseeratun hajautetun rahoitusprotokollan, oletettujen bottien transaktiotulvasta. Linkitetyssä transaktiossa lohkosta #96538248 on ilmeistä, että transaktio on epäonnistunut, ilmeisesti Raydium Liquidity Pool Program V4:stä käynnistetyn swapin yhteydessä.

Edellä mainittu resurssien ehtyminen aiheutti Solanan ylläpitäjien mukaan palveluneston. Tämä tarkoitti sitä, että tietyt transaktiot kestivät kauemmin kuin verkon koodin sallima aika, joten transaktiolohkoja ei voitu viimeistellä kunnolla.

Solana-verkon ylläpitäjät ovat myös todenneet, että lohkoketjun transaktioiden validoinnista vastaavat kolmannet osapuolet ovat saaneet tehtäväkseen valmistautua koko järjestelmän mahdolliseen uudelleenkäynnistykseen, kun se katsotaan tarpeelliseksi. Tämä prosessi, jos se todetaan tarpeelliseksi, edellyttää Solana-yhteisön ennakkosuostumusta.

Aiempi tekninen ongelma kaksi viikkoa sitten aiheutti Solana Statusin mukaan myös ”ajoittaista suorituskyvyn heikkenemistä”, joka kesti yli tunnin. Ongelman perimmäistä syytä ei ole vieläkään selvitetty, mutta sen on katsottu johtuvan automaattisista boteista, jotka roskapostittavat verkkoa ostaakseen äskettäin lanseerattuja poletteja.

Solanan hinta on ollut viimeisen kuukauden aikana nousussa, ja se on noussut yli 250 prosenttia, ja $SOL on nyt kaupankäynnin kohteena 152,81 dollarissa noin 74,6 miljardin dollarin markkina-arvolla.

PÄIVITYS (21:47 BST) : Solanan tiedottaja on ottanut yhteyttä CryptoDailyyn ja jakanut Solana-tiimin virallisen lausunnon. Lausunto on seuraava:

”Solana Mainnet kohtasi suuren nousun transaktiokuormassa, joka saavutti huippunsa 400 000 TPS:ssä. Nämä transaktiot tulvivat transaktioiden käsittelyjonoon, ja verkon kannalta kriittisten viestien priorisoinnin puute aiheutti verkon haarautumisen. Tämä haarautuminen johti liialliseen muistin kulutukseen, mikä aiheutti joidenkin solmujen sammumisen. Insinöörit eri puolilla ekosysteemiä yrittivät vakauttaa verkkoa, mutta eivät onnistuneet siinä. Verkon uudelleenkäynnistystä koordinoimaan valittu validaattoriyhteisö valmistelee uutta julkaisua, ja ohjeet julkaistaan Discordissa.”

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://www.cryptodaily.co.uk/2021/09/Solana-Blockchain-Hit-By-Technical-Difficulty-Intermittent-Instability-Remains-Unresolved