SEC syyttää 11 henkilöä kryptovaluutta Ponzi- ja pyramidihuijauksesta

SEC syyttää 11 henkilöä kryptovaluutta Ponzi- ja pyramidihuijauksesta

Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomissio (SEC) ilmoitti maanantaina nostaneensa syytteen 11 henkilöä heidän roolistaan huijaukseen, jota virasto kutsuu ”petolliseksi kryptopyramidi- ja Ponzi-huijaukseksi”, joka keräsi yli 300 miljoonaa dollaria yksityissijoittajilta eri puolilta maailmaa.

Syytettyjen joukossa on neljä Forsage-nimisen järjestelmän takana ollutta perustajaa. Syytettyjen tiedetään viimeksi asuneen Georgian tasavallassa, Indonesiassa ja Venäjällä, SEC sanoi lausunnossaan. Forsagen väitetään keränneen SEC:n lausunnon mukaan yli 300 miljoonaa dollaria yksityissijoittajilta eri puolilla maailmaa. Tutkintaa johtaneen SEC:n kryptovarallisuus- ja kyberyksikön vt. päällikön Carolyn Welshhanin mukaan,

Kuten syytteessä kerrotaan, Forsage on petollinen pyramidihuijaus, joka käynnistettiin laajamittaisesti ja jota markkinoitiin aggressiivisesti sijoittajille. Huijarit eivät voi kiertää liittovaltion arvopaperilakeja keskittymällä suunnitelmissaan älykkäisiin sopimuksiin ja lohkoketjuihin.

SEC:n syytteen mukaan järjestö käynnisti verkkosivustonsa tammikuussa 2020 ja antoi miljoonille yksityissijoittajille mahdollisuuden tehdä liiketoimia älykkäiden sopimusten kautta. Se pyöritti järjestelmäänsä yli kaksi vuotta, jolloin sijoittajat ansaitsivat voittoa rekrytoimalla muita järjestelmään. SEC:n kantelussa lisättiin, että Forsage käytti uusilta sijoittajilta saatuja varoja aiempien sijoittajien maksamiseen Ponzi-järjestelmälle tyypilliseen tyyliin.

Forsagella on YouTube-kanava, jolla on yli 170 000 katselukertaa ja noin 6 500 tilaajaa. Se sisältää videoita, joissa ihmiset kertovat, miten heidän elämänsä on parantunut verkkosivuston ansiosta. Forsagen verkkosivusto väittää myös tuoneensa yli kaksi miljoonaa osallistujaa. Se kertoo, että viimeisen päivän aikana sivustolle on liittynyt 2 500 ihmistä ja että jäsenet ovat saaneet palkkioksi yli 1,35 miljardia dollaria verkkosivuston käynnistämisen jälkeen.

SEC:n syytteen mukaan kaksi vastaajaa suostui myöntämättä tai kiistämättä syytöksiä sovintoon ja siihen, että heidät kielletään pysyvästi rikkomasta syytteessä mainittuja säännöksiä ja tiettyjä muita toimia tulevaisuudessa.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
 https://cryptodaily.co.uk/2022/08/sec-charges-11-in-crypto-ponzi-and-pyramid-scheme