SEC haastaa Paxosin oikeuteen

SEC haastaa Paxosin oikeuteen

Wall Street Journalin raporttien mukaan SEC suunnittelee haastavansa Paxosin oikeuteen Binance USD:n takia.

Wall Street Journalin raporttien mukaan Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomissio (SEC) aikoo haastaa stablecoinin liikkeeseenlaskijan Paxos Trust Co:n oikeuteen sijoittajansuojalakien rikkomisesta sen Binance USD (BUSD) -poletin osalta. Paxos, joka laskee liikkeeseen Pax dollareita (USDP) ja BUSD:tä, on myös New Yorkin rahoituspalveluviraston (NYDFS) tutkinnan kohteena. SEC väittää, että BUSD on rekisteröimätön arvopaperi, mutta NYDFS:n tutkimuksen laajuus on epäselvä.

Paxos keskeyttää uusien BUSD-merkkien lyönnin

Raporttien mukaan Paxos ilmoitti SEC:n haastehakemuksen jälkeen, että se keskeyttää uusien BUSD-tokenien lyönnin. Binance-yhtiön tiedottaja kertoi uutistoimisto CoinDeskille:

BUSD on stablecoin, jonka Paxos omistaa ja hallinnoi kokonaan. Tämän seurauksena BUSD:n markkinakorko vain pienenee ajan myötä. Paxos jatkaa tuotteen huoltoa, hallinnoi lunastuksia ja seuraa tarvittaessa lisätietoja. Paxos vakuutti myös, että varat ovat turvassa ja täysin katettu pankkiensa varannoilla.

Ottaen huomioon tietyillä markkinoilla vallitsevan sääntelyn epävarmuuden, tarkastelemme muita hankkeita kyseisillä lainkäyttöalueilla varmistaaksemme, että käyttäjämme ovat turvassa uusilta kohtuuttomilta haitoilta.

SEC kritisoi jäseniään suhtautumisestaan kryptoihin

Uutinen SEC:n aikeista Paxosin kanssa tulee vain muutama päivä sen jälkeen, kun se sopi syytteet kryptopörssi Krakenin kanssa. Viime viikolla pidetyssä suljetussa kokouksessa Kraken suostui maksamaan SEC:lle 30 miljoonan dollarin sakot ja sulkemaan stakingtoimintansa. Sääntelyviranomainen väitti, että pörssin stakingsohjelma ”oli laiton arvopapereiden tarjoaminen ja myynti”.

SEC:n ja Krakenin välisestä sopimuksesta uutisoimisen jälkeen Hester Peirce, yksi SEC:n nykyisistä neljästä komissiosta, jotka toimivat Gary Genslerin johdolla, jakoi ajatuksiaan ja ”eriävää mielipidettään” sopimuksesta. Peirce, joka on aina puolustanut oikeuttaan ylläpitää omia näkemyksiään, jakoi SEC:n verkkosivuilla lausunnon, jossa virastoa kutsuttiin ”vihamieliseksi kryptoa kohtaan”.

Peirce väitti, että Kraken oli joutunut SEC:n sääntelytoimien kohteeksi, koska sen stakingohjelma olisi pitänyt rekisteröidä virastossa arvopaperitarjouksena. Hän ei kuitenkaan puhunut siitä, oliko ohjelma arvopaperi vai ei, mutta sanoi, että SEC:n nykyisessä kryptoalaa koskevassa ympäristössä Krakenin olisi äärimmäisen vaikeaa saada rekisteröintiä ohjelmalleen.

Eriävät mielipiteet SEC:n sisäpiisissä

Vaikka kyseessä on vain yhden sen oman komissaarin mielipide, SEC:n tulisi ottaa huomioon Peircen lausunnot. Jos yksi sen omista jäsenistä on kritiikkiä toimittaa, menee niinkin pitkälle kuin kutsua virasto ”laiska ja holhoava”, viraston pitäisi ehkä ottaa askel taaksepäin ja harkita uudelleen, jos sen nykyinen lähestymistapa krypto sääntelyn saavuttaa hyvin paljon, mutta pelottaa sijoittajat pois tilaa. Viime kädessä viraston on muistettava, että sen tehtävänä on suojella sijoittajia, ei pakottaa yrityksiä siihen pisteeseen, että ne saattavat päättää poistua alalta kokonaan.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
 https://cryptodaily.co.uk/2023/02/sec-to-sue-paxos-over-binance-usd-token