SEC haastaa Binance:n ja sen toimitusjohtajan oikeuteen

SEC haastaa Binance:n ja sen toimitusjohtajan oikeuteen

Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomissio (SEC) on haastanut maanantaina Binance-kryptovaluuttapörssin ja sen toimitusjohtaja Changpeng Zhaon oikeuteen syytettynä varojen epäasianmukaisesta käsittelystä ja valehtelusta sääntelyviranomaisille.

SEC syyttää Binancea siitä, että se on väitetysti käsitellyt asiakkaiden varoja virheellisesti ja antanut vääriä tietoja sekä sijoittajille että sääntelyviranomaisille omasta toiminnastaan.

Lisäksi SEC on nostanut syytteen Binance-yhtiön perustajaa Changpeng Zhaoa vastaan, väittäen että hän ja pörssi eivät estäneet yhdysvaltalaisten asiakkaiden pääsyä alustalle ja johtivat sijoittajia harhaan markkinavalvonnan osalta. Reutersin mukaan SEC syyttää myös Binancea toimimisesta rekisteröimättömänä arvopaperipörssinä.

SEC:n tiedotteessa todetaan seuraavaa:

”Tänään Securities and Exchange Commission (SEC) nosti syytteen Binance Holdings Ltd:ta vastaan, joka ylläpitää maailman suurinta kryptovarojen kaupankäyntialustaa Binance.com, yhdysvaltalaista tytäryhtiötä BAM Trading Services Inc:ia, joka ylläpitää yhdessä Binancen kanssa kryptovarojen kaupankäyntialustaa Binance.US, sekä niiden perustajaa Changpeng Zhaoa useista arvopaperilainsäädännön rikkomuksista.”

Washingtonin liittovaltion tuomioistuimessa jätetyssä kanteessa SEC väittää, että Binance on sekoittanut asiakkaiden varoja ”miljardeja dollareita” ja salaa lähettänyt ne Merit Peak Limitedille, joka on erillinen yritys Changpeng Zhaon määräysvallassa. SEC:n kanteessa kerrotaan yksityiskohtaisesti, miten Binance ja Zhao hallitsivat asiakkaiden varoja, mahdollistaen niiden sekoittamisen ja ohjaamisen. Lisäksi Binance perusti erillisiä yhdysvaltalaisia yksiköitä ”monimutkaisen järjestelmän” avulla, jonka tarkoituksena oli kiertää Yhdysvaltain liittovaltion arvopaperilakeja.

SEC:n puheenjohtaja Gary Gensler kommentoi tapausta seuraavasti:

”Zhaon ja Binance-yksiköiden väitetään syyllistyneen laajaan petokseen, eturistiriitoihin, tiedonantovelvollisuuden laiminlyöntiin ja lain kiertämiseen.”

Lisäksi hän mainitsee:

”Väitetysti Zhao ja Binance ovat johtaneet sijoittajia harhaan riskienvalvonnassa ja vääristäneet kaupankäyntimääriä samalla, kun he ovat aktiivisesti salanneet alustan käyttäjät, markkinatakaajan manipuloivan kaupankäynnin ja jopa sen, missä ja kenen kanssa sijoittajien varoja ja kryptovaroja säilytetään.”

”Hekin ovat yrittäneet kiertää Yhdysvaltain arvopaperilakeja ilmoittamalla tekaistusta valvonnasta, jota he eivät ole todellisuudessa noudattaneet, jotta he voisivat pitää arvokkaat yhdysvaltalaiset asiakkaat alustoillaan. Yleisön tulisi varoa sijoittamasta kovalla työllä ansaitsemiaan varoja näille laittomille alustoille.”

Changpeng Zhao kiisti syytteet Twitterissä julkaistessaan viestin ”4”, mikä on suosittu ilmaisu Binance-yhteisössä ja kehottaa käyttäjiä sivuuttamaan FUD:n (pelko, epävarmuus ja epäilys). Hän vakuutti yhteisölle, että Binance-järjestelmät ovat vakaita ja että talletukset ja nostot toimivat normaalisti.

Binance julkaisi myös vastauksen kanteeseen lyhyen ajan kuluttua uutisen julkaisemisesta. Pörssi ilmaisi pettymyksensä siitä, että SEC päätti haastaa heidät oikeuteen ja pyytää hätäapua, vaikka he ovat aktiivisesti tehneet yhteistyötä SEC:n tutkimusten kanssa vastatakseen heidän kysymyksiinsä ja huolenaiheisiinsa.

Tämä uusin kanne liittyy muiden Yhdysvaltojen sääntelyviranomaisten Binancea vastaan toteuttamien toimien sarjaan. Maaliskuussa Commodity Futures Trading Commission (CFTC) haastoi Binancea ja Changpeng Zhaota oikeuteen syyttäen pörssiä kaupankäynnistä omalla alustallaan ja väittäen, että Zhaon osallistui sisäpiirikauppaan.

Vaikka Changpeng Zhao kielsi syytteet jyrkästi ja vakuutti, ettei Binance käy eikä tule koskaan käymään kauppaa voiton tavoittelemiseksi tai markkinoiden ”manipuloimiseksi”, noin 400 miljoonaa dollaria vedettiin pois pörssistä 24 tunnin aikana käyttäjien reaktiona.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
https://cryptodaily.co.uk/2023/06/sec-sues-binance-and-its-ceo-changpeng-zhao