Saksa ei peri veroa kryptovaluutoista mikäli säilytät niitä vuoden

Saksa ei peri veroa kryptovaluutoista mikäli säilytät niitä vuoden

Saksan ensimmäisessä valtakunnallisessa vero-oppaassa kerrotaan, että vuoden ajan hallussa olleiden kryptovaluuttojen myynnistä ei peritä veroja.

BMF julkaisee kryptovero-oppaan

Saksan liittovaltion valtiovarainministeriö (BMF) julkaisi tiistaina 24-sivuisen vero-opasasiakirjan, jossa kerrotaan yksityiskohtaisesti kryptovaluuttojen ja muiden lohkoketjujen omaisuuserien tuloverotuksesta. Sen lisäksi, että vero-oppaassa käsitellään tietoja kryptoihin liittyvistä asioista, siinä siteerataan myös parlamentaarisen valtiosihteerin Katja Hesselin lausuntoa, jonka mukaan hankittujen kryptojen, kuten BTC:n tai ETH:n, myynti on verovapaata haltijoille, jotka ovat omistaneet varat vuoden ajan. Verovapaus koskee myös muita digitaalisia varoja, joita käytetään DeFi-protokollissa.

Kryptovaluutat ovat Saksassa avainasemassa

Kuusi kuukautta sitten Saksan hallitus sisällytti krypto- ja lohkoketjuteknologian koalitiosopimukseensa väittäen niiden olevan avainasemassa maan kehityksessä seuraavan nelivuotiskauden aikana.

Kryptotulojen verotuksesta on keskusteltu viime aikoina laajasti, sillä aiemmin verovapaiden tulojen tuottamiseen vaadittu omistusaika oli jopa kymmenen vuotta. Nämä suuntaviivat vahvistavat Saksan tuloverolain 23 §:n määräyksen, jonka mukaan verovapaita tuloja voidaan vaatia, jos omaisuuden hankinnan ja myynnin välillä on ollut vuoden väli. BMF:n suuntaviivojen mukaan digitaalisen omaisuuden verotuksessa noudatetaan siis samoja sääntöjä.

Lisäasiakirja valmisteilla

Asiakirja sisältää myös ohjeita, jotka koskevat digitaalisten omaisuuserien louhintaa, steikkaamista ja lainaamista sekä lohkoketjujen hard forkeja ja tokenien airdroppeja. Lisäksi Hesselin mukaan lähiaikoina julkaistaan lisäasiakirja, jossa korostetaan edelleen osavaltioiden välistä yhteistyötä ja niiden tekemiä aloitteita tässä asiassa.

Katja Hesselin totesi,

”Ohjeiden julkaiseminen ei tietenkään ole loppu sitoutumisellemme aiheeseen, vaan välietappi. ’Kryptomaailman’ nopea kehitys takaa, että aiheet eivät lopu meiltä kesken.”

Intia ei ole niin kryptomyönteinen

Kaikki maat eivät ota kryptoa yhtä avoimin sylin vastaan. Esimerkiksi Intia on edelleen pitänyt kiinni konservatiivisesta suhtautumisestaan kryptoon. Intian keskuspankki RBI on jo ilmaissut paheksuvansa digitaalisia varoja. Lisäksi Intian hallitus on omaksunut vastakkaisen kannan kuin Saksa, kun on kyse kryptotulojen verottamisesta. Intian valtiovarainministeri Nirmala Sitharaman esitteli äskettäisessä vuoden 2022 talousarvioilmoituksessa yksityiskohtaisesti 30 prosentin veron kaikille kryptotuloille. Tämän lisäksi hän ilmoitti myös 1 prosentin lähdeverovähennyksen jokaisesta kryptotransaktiosta. Molemmat verot ovat olleet haitallisia yksittäisille kryptokauppiaille maassa, joista monet ovat joutuneet siirtymään ulkomaille.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
https://cryptodaily.co.uk/2022/05/germany-to-not-levy-tax-on-crypto-sold-after-one-year


Lue lisää: Voit vertailla kryptovaluutta pörssejä Cryptorunner palvelun avulla.