Poly Network hakkeroitu, yli 600 miljoonan dollarin arvosta $ETH, $BSC ja $MATIC varastettu

Poly Network hakkeroitu, yli 600 miljoonan dollarin arvosta $ETH, $BSC ja $MATIC varastettu

Poly Network, ketjujen välinen yhteentoimivuusprotokolla, menetti historian suurimmassa DeFi-hakkeroinissa yli 600 miljoonan dollarin yhteissumman $ETH (Ethereum), $BSC (Binance Smart Chain) ja $MATIC (Polygon) vielä tuntemattomalle tekijälle.

Murtoa pidetään suurimpana laatuaan hajautetun rahoituksen (DeFi) alalla. Tunnistetut osoitteet sisälsivät seuraavat määrät: 264,8 miljoonaa dollaria $ETH:ta, 250,8 miljoonan dollarin arvosta $BSC:tä ja 85 miljoonan dollarin arvosta $MATICia. Komplikaatioista ja tappioista huolimatta DeFi-sektorin markkinat pysyvät vakaina päivä sen jälkeen, kun hyökkäys huomattiin.

Uutisen kertoi eilen Poly Network, joka antoi käyttäjilleen ilmoituksen, jossa sanottiin:

Dona Mara, toimittaja HAPI:ssa, joka on ketjussa toimiva kyberturvallisuusprotokolla, joka työskentelee luotettavien tahojen kanssa estääkseen Poly Networkin tapauksen kaltaiset hakkeroinnit, sanoi, että hakkerointi oli osoitus riittämättömästä tietoturvakerroksesta, mikä korostaa kyberturvallisuuden nykytilaa krypto- ja lohkoketjujen alalla.

”Tarvitaan siis vikasietoinen mekanismi hajautetussa verkossa, joka voi sijaisesti tai käsi kädessä suorittaa samanlaisen tai täydentävän roolin kuin nykyisin vakiintunut keskitetty säilytysjärjestelmä eli poistaa tarpeen käyttää tiukkaa valvontaa ja deanonymisointia.”

Dona Mara

Lohkoketjujen ekosysteemeihin erikoistunut tietoturvatutkimusyritys SlowMist toimitti analyysin hakkeroinnista ja totesi, että hyväksikäyttö tehtiin muuttamalla ketjujen välisiä sopimuksia ja todentamistoimintoja, jotka suorittavat käyttäjän välittämiä ja lähettämiä tietoja ”suorita”-toiminnon kautta. Poly Network julkaisi myöhemmin tämän analyysin uudelleen yrittäessään saada yhteyden uhkatekijään. Poly Networkin alustava tutkimus paljasti, että hyväksikäyttö perustui ”sopimuskutsujen väliseen haavoittuvuuteen”.

Poly Network varoitti hakkeria seuraavalla varoituksella:

”Kaikkien maiden lainvalvontaviranomaiset pitävät tätä vakavana talousrikoksena, ja sinua tullaan jahtaamaan. Varastamasi rahat ovat kymmeniltä tuhansilta kryptoyhteisön jäseniltä, siis ihmisiltä.”

PÄIVITYS: Poly Networkin ja vielä tunnistamattoman hakkerin, joka nyt käyttää Etherscanissa käyttäjätunnusta ”PolyNetwork Exploiter”, viimeaikaisen viestinnän perusteella kadonneiden varojen palauttaminen on tapahtumassa. Cross-chain-kehittäjäprojekti O3 Labs arvioi, että saattaa olla mahdollista, että väitetty hakkeri on itse asiassa white hat -hakkeri, eli hakkerointi tehtiin testinä.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://www.cryptodaily.co.uk/2021/08/Poly-Network-Hacked-Over-600-Million-In-ETH-BSC-And-MATIC-Stolen