Polkadot lisää Shellin verkostonsa ensimmäiseksi parachainiksi

Polkadot lisää Shellin verkostonsa ensimmäiseksi parachainiksi

Polkadot-ekosysteemi on laajentumassa merkittävästi, ja pitkän odotuksen jälkeen Polkadot on vihdoin julkaissut ensimmäisen parachaininsa. Polkadot on aloittanut parachain-huutokaupat, joissa sadat hankkeet kilpailevat lohkoketjun paikoista.

Polkadot-tiimi ilmoitti Twitterissä uudesta parachainista ja totesi, että DOT-tokenin haltijat olivat läpäisseet Referendum 41:n. Shell-parachain Polkadotissa varmistaa lohkojen tuotannon, sisällyttämisen ja viimeistelyn. Lausunnossa lisättiin edelleen,

”Shell-parachainilla on äärimmäisen rajallinen toiminnallisuus: siinä ei ole edes käsitettä tilit. Shell ottaa vastaan vain viestejä Relay Chainilta päivittääkseen itsensä joksikin muuksi.”

Mitä parachain ja Shell ovat?

Polkadot yhdistää eri lohkoketjuja ja luo moniketjuverkon, jonka avulla lohkoketjut voivat kommunikoida turvallisesti ja yhdistää turvallisuuden. Nämä ketjut tunnetaan nimellä parachains, jotka kytkeytyvät perusalustaan, joka tunnetaan myös nimellä Relay Chain. Polkadot eroaa Ethereumin kaltaisista layer-1-lohkoketjuista, sillä siinä missä Ethereum antaa käyttäjille mahdollisuuden rakentaa suoraan peruskerroksen päälle, Polkadotin Relay Chain tarjoaa turvallisuutta parachainille.

Polkadotin kehittäjien mukaan Shell toimii tyhjänä parachainina, joka voidaan päivittää Relay Chain -komennoilla.

Seuraava askel

Kun parachainin lanseeraus on onnistunut, Polkadot ottaa nyt seuraavan askeleen matkallaan kohti moniketjuisuutta. Shell päivitetään ”Statemintiksi”, kun ketju on toiminut täydet 24 tuntia ilman merkittäviä ongelmia.

Polkadot aikoo myös jatkaa parachain-huutokauppojaan ja antaa kehittäjille mahdollisuuden rekisteröidä hankkeensa parachainiin ja nostaa rahoitusta. Polkadot järjestää yhden huutokaupan joka viikko, ja ensimmäinen huutokauppaerä jatkuu viisi viikkoa. Seuraavassa erässä olisi kuusi huutokauppaa. Polkadotissa kilpailevat useat hankkeet, kuten Acala Network ja Moonbeam, jotka haluavat hyötyä huutokauppojen kautta saatavista joukkorahoituksista.

Parachain-huutokaupat

Polkadotin yhteisö on antanut vihreää valoa parachain-huutokaupoille, mikä on merkittävä askel kohti lohkoketjuverkkojen välistä yhteentoimivuutta. Web3-säätiön jäsen Joe Petrowski esitteli ehdotuksen. Hän lisäsi vielä, että Kusaman menestys sekä Parityn arvio, jonka mukaan ”parachainien, huutokauppojen ja joukkolainojen koodi on valmis ensimmäiseen tuotantojulkaisuun”, saa hänet uskomaan, että myös Polkadotin pitäisi olla valmis parachain-huutokauppoihin.

Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
https://cryptodaily.co.uk/2021/11/polkadot-adds-shell-as-first-parachain-on-its-network