Paraguay laittoi kryptovaluuttoja koskevan lakimuutoksen jäihin

Paraguay laittoi kryptovaluuttoja koskevan lakimuutoksen jäihin

Paraguayn presidentti Mario Abdo Benitez on käyttänyt veto-oikeuttaan odotettuun lakiesitykseen, jolla säänneltäisiin kryptovaluuttojen louhintaa ja muuta virtuaalivaroihin liittyvää kaupallista toimintaa. Lakiesitys hylättiin, koska energiakustannukset ovat suuremmat kuin mahdolliset työllisyyshyödyt.

Maanantaina 29. elokuuta Paraguayn presidentti käytti veto-oikeuttaan lakiesitykseen, joka olisi säännellyt virtuaalivaramarkkinoita, mukaan lukien kryptovaluuttojen louhinnan kaupallistamista maassa. Pääasiallinen syy presidentin veto-päätöksen taustalla oli se, että kryptolouhinta kuluttaa paljon energiaa ja tuo suhteellisen vähän työllisyyshyötyjä. Presidentin virallisen Twitter-tilin mukaan:

Hallinto vastustaa lakiesitystä, jolla pyritään sääntelemään kryptolouhintaa maassa.

Presidentin asetuksessa lukee:

Virtuaalivarojen kiinteä louhinta edellyttää intensiivistä ja massiivista sähköenergian käyttöä ja suurta energiantuotantokapasiteettia, jota maalla on. Se ei kuitenkaan tuota paljon työvoimaa kuten mikään muu alan teollisuus.

Ehdotetun lakiehdotuksen mukaan kryptovaluutan louhijat joutuisivat maksamaan korkeampia sähkömaksuja. ”Epäsuoraksi kannustimeksi” kuvatun asetuksen lauseke olisi rajoittanut hinnat 15 prosenttia nykyistä teollisuustariffia korkeammiksi. Fernando Silva Facetti, yksi lakiesityksen vuonna 2021 esittäneistä senaattoreista, on lausunnossaan vastustanut voimakkaasti presidentin päätöstä. Silvan mukaan presidentin veto ”jättää huomiotta tämän toiminnan olemassaolon, joka toimii nykyään sääntelyn varjossa”. Senaattori lisäsi, että kryptolouhinta toimii oikeudellisella harmaalla alueella eikä pääse maan rahoitusjärjestelmään, mutta luo silti työpaikkoja ja resursseja.

Presidentille toimitetussa lakiesityksessä keskityttiin mm:

Kryptovarojen tai kryptovarojen hallinnan mahdollistavien välineiden louhinnan, kaupallistamisen, välittämisen, vaihdon, siirron, säilytyksen ja hallinnoinnin sääntelyyn, jotta voidaan taata sen tuottamisesta ja kaupallistamisesta peräisin olevien yritysten oikeudellinen, taloudellinen ja verotuksellinen turvallisuus.

Lakiehdotus palaa nyt maan lainsäätäjän molempiin kamareihin, joissa lainsäätäjät voivat harkita ehdotusta uudelleen tai hyväksyä veto-oikeuden. Aiemmin tässä kuussa Paraguayn kansallisen sähköhallinnon (ANDE) johtaja Felix Sosa kertoi paikalliselle uutisasemalle, että hän aikoo pyytää presidentiltä osittaista veto-oikeutta lakiehdotusta vastaan. Hän kyseenalaisti, riittääkö 15 prosentin katto kattamaan energiankulutuksen kustannukset, ja sanoi, että maan kryptolouhinnan ”laittomat yhteydet” ovat aiheuttaneet taloudellisia tappioita. Tämän ongelman ratkaisemiseksi Sosa sanoi, että ANDE pyrkii siihen, että louhintayritykset maksaisivat sähköstään etukäteen Yhdysvaltain dollareilla.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
 https://cryptodaily.co.uk/2022/08/president-of-paraguay-vetoes-crypto-mining-bill