Panaman lakiehdotus koskien kryptovarantoja etenee

Panaman lakiehdotus koskien kryptovarantoja etenee

Gabriel Silva, riippumaton lainsäätäjä Panamasta, on jättänyt lakiehdotuksen maan hallitukselle. Lakiehdotuksella luodaan Panamalle kryptovaroja koskevat sääntelyohjeet, joiden tavoitteena on edistää lohkoketjuteknologian käyttöönottoa.

Lakiehdotuksen mukaan kryptovarallisuus on nouseva mahdollisuuksien sektori, ja siinä mainitaan esimerkkeinä tapauksia Latinalaisesta Amerikasta, erityisesti El Salvadorin Bitcoinin käyttöönotto. Lakiehdotuksessa viitataan myös Bitcoiniin ja Ethereumiin ensisijaisina esimerkkeinä kryptovaroista, joita pyritään sääntelemään.

”Panaman tasavallassa sijaitsevat luonnolliset henkilöt tai Panaman tasavallassa järjestäytyneet oikeushenkilöt voivat vapaasti sopia käyttävänsä kryptovaroja, mukaan lukien rajoituksetta Bitcoin ja Ethereum, maksuvälineenä kaikissa siviili- tai kaupallisissa operaatioissa, joita ei ole kielletty Panaman tasavallan oikeusjärjestelmässä”

Lakiehdotus

Silvan mukaan lakiehdotus tekee Panamasta ”yhteensopivan lohkoketjujen, kryptovarojen ja internetin kanssa”, hän kertoi ehdotuksesta Twitter-videolla.

Lainsäätäjä pyysi yhteisöä jättämään kommentteja ja palautetta verkkosivuillaan ja sanoi, että vaikka ehdotus on yksinkertainen, se antaisi Panamalle oikeusvarmuuden ja turvallisuuden digitaalisia varoja koskevissa asioissa, joista yksi esimerkki ovat kryptovaluutat.

Mahdollisen lain tavoitteena on myös houkutella yrityksiä yrittäjyyteen sekä investointeihin, jotka stimuloisivat maan taloutta luomalla paikallisia työmahdollisuuksia. Laki auttaa myös mahdollisesti laajentamaan rahoituspalveluja ja madaltamaan niiden saatavuuden esteitä. Erityisesti laissa ehdotetaan myös, että Panaman kansalaisille tarjottaisiin mahdollisuus maksaa veroja ja valtion maksuja kryptolla.

Panaman kryptosääntelyehdotus antaisi yrityksille liikkumavaraa Bitcoinin tai kryptovaluuttojen hyväksymisessä, mikä on keskeinen ero El Salvadorin lakiin, joka määrää Bitcoinin käyttöönoton ja hyväksymisen lailliseksi maksuvälineeksi sen talousalueella.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://www.cryptodaily.co.uk/2021/09/Panama-Congressman-Proposes-Crypto-And-Blockchain-Regulation-Law