Pakistanin keskuspankki vaatii kryptojen kieltämistä

Pakistanin keskuspankki vaatii kryptojen kieltämistä

Sindhin korkeimmalle oikeudelle (SHC) keskiviikkona toimitetun raportin mukaan liittovaltion hallitus ja Pakistanin keskuspankki vaativat kaikkien kryptovaluuttojen suoraa kieltämistä.

Kuten monissa maissa ympäri maailmaa, Kiinaa ja muutamia muita maita lukuun ottamatta, kryptovaluuttoja koskeva sääntely on yleensä epämääräistä tai ainakin epävarmaa, kunnes useimmat keksivät, mitä niiden kanssa pitäisi tehdä.

Samaa voidaan sanoa Pakistanista, jossa kryptovaluuttojen kaupankäyntiä ja hallussapitoa koskeva sääntely on tähän asti puuttunut suurimmaksi osaksi kokonaan. Viime kädessä vaikutusvaltainen Sindhin korkein oikeus on kuitenkin nostanut panosta ja määrännyt liittovaltion hallituksen säätämään sääntelystä seuraavien kolmen kuukauden aikana.

Pakistanilaisen Samaa-sivuston artikkelin mukaan tuomioistuin on määrännyt hallituksen perustamaan liittovaltion valtiovarainministerin valvoman komitean, joka työskentelee kryptovaluuttojen saattamiseksi laillisesti säänneltyyn rakenteeseen.

Tätä silmällä pitäen Pakistanin keskuspankki on SHC:lle antamassaan raportissa vastustanut päättäväisesti kryptovaluuttoja. Raportissa pankki suosittelee, että kryptovarat kielletään ja että lisäksi määrätään rangaistuksia kaikille pörsseille, jotka tekevät niillä kauppaa.

Koska keskuspankki suosittelee, että kryptovarallisuus julistetaan laittomaksi, SHC on määrännyt, että raportti lähetetään valtiovarain- ja lakiministeriöille, jotta ne voivat esittää näkemyksensä siitä, miten kryptovarallisuuden asema voidaan laillisesti säännellä.

Pakistanin keskuspankki näyttää olevan menossa Kiinan seuraamaa kryptovastaista tietä, ja se toistaa muiden keskuspankkien johtajien tavanomaiset lausunnot, joiden mukaan virtuaalivaluuttoja käytetään rahanpesuun ja terrorismin rahoittamiseen.

Kun otetaan huomioon, että pankki tutkii oman digitaalisen virtuaalivaluutan mahdollista käyttöä, se ei olisi tyytyväinen näiden valuuttojen yksityisten muotojen kilpailuun. Epäilemättä tästä syystä pankki suosittelee yksityisten digitaalisten varojen täydellistä kieltämistä.

Se, mitä liittovaltion hallitus ja sen keskuspankki aikovat tehdä, ei ole tervetullutta monien sijoittajien keskuudessa Pakistanissa. Pakistanin kauppa- ja teollisuuskamarien liiton puheenjohtajan Nasir Hayat Magoonin mukaan maassa on jo sijoitettu yksityisiin digitaalisiin valuuttoihin noin 20 miljardin dollarin arvosta. Se, mihin kaikki tämä arvo menee, jos kielto tulee voimaan, on varmasti mielenkiintoinen kysymys.

Voisi kuvitella, että Kiinan ja Pakistanin kaltaisilla vahvasti byrokraattisilla tahoilla on valtava työ yrittää sulkea kryptosektori omissa maissaan.

Laajamittaiset kiellot näissä valtioissa todennäköisesti vain lisäävät innovaatioita hajautetuissa rahoitusalustoissa. Monet pyrkivät käyttämään niitä paetakseen rajoituksia ja uhkia vapauksille, joita keskuspankkien digitaaliset valuutat aiheuttavat.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
https://cryptodaily.co.uk/2022/01/pakistan-central-bank-urges-ban-on-crypto