OpenSea:n entinen tuotepäällikkö syytettynä sisäpiirikaupoista

OpenSea:n entinen tuotepäällikkö syytettynä sisäpiirikaupoista

OpenSean entinen johtohenkilö on pidätetty syytettynä sisäpiirikaupasta, petoksesta ja rahanpesusta.

OpenSean sisäpiirikauppa

Syytetty Nathaniel Chastain oli OpenSean tuotepäällikkö ennen kuin hänet erotettiin, kun häntä syytettiin sisäpiirikaupoista NFT-kokoelmilla. New Yorkin eteläisen piirikunnan (SDNY) syyttäjänviraston lehdistötiedotteen mukaan Chastain pidätettiin virallisesti keskiviikkona, ja häntä syytettiin sisäpiirikauppaan liittyvästä petoksesta ja rahanpesusta.

Lehdistötiedote sisälsi Yhdysvaltain syyttäjän Damian Williamsin kommentit asiasta,

”NFT:t saattavat olla uusia, mutta tämäntyyppinen rikollinen järjestelmä ei ole. Kuten väitetään, Nathaniel Chastain petti OpenSean käyttämällä sen luottamuksellisia liiketoimintatietoja ansaitakseen rahaa itselleen. Tämänpäiväiset syytteet osoittavat tämän viraston sitoutumisen sisäpiirikaupan kitkemiseen – tapahtui se sitten pörssissä tai lohkoketjussa.”

OpenSean johtajan potkut

Syytöksissä väitettiin, että Chastain oli väitetysti etupainotteisesti ostamassa NFT-kokoelmia, joista hän tiesi, että ne esiteltäisiin OpenSean verkkosivuston etusivulla – tämä on eräänlaista sisäpiirikauppaa. Lohkoketjun läpinäkyvän luonteen ansiosta muut ostajat, jotka alkoivat epäillä, pystyivät kuitenkin helposti seuraamaan hänen liiketoimiaan. Kun OpenSea-tiimi kuuli näistä väitteistä, se pyrki varmistamaan niiden oikeellisuuden. Kun asia oli vahvistettu, Chastain erotettiin NFT-markkinapaikan ylimmän johdon tehtävästä.

OpenSean tiedottaja kommentoi asiaa sanomalla, että yritys oli tutkinut syytökset ja ryhtynyt tarvittaviin toimenpiteisiin. He totesivat,

”OpenSea pyysi häntä lopulta lähtemään yrityksestä. Hänen käytöksensä rikkoi työntekijäpolitiikkaamme ja oli suorassa ristiriidassa keskeisten arvojemme ja periaatteidemme kanssa.”

Ensimmäinen NFT:n sisäpiirikauppatapaus

Oikeusministeriö on väittänyt, että tämä on hallituksen ensimmäinen tapaus, joka liittyy väitettyyn sisäpiirikauppaan digitaalisilla varoilla. Häntä vastaan nostetun syytekirjelmän mukaan Chastain pesi ainakin 45 NFT:tä vuonna 2021. Hänen väitetään ostaneen tiettyjä NFT:itä, joiden hän tiesi olevan pian näkyvästi esillä OpenSeassa, mikä loisi niille lisää kysyntää. Sitten hän väitetysti myi ne lähes kaksinkertaisella tai jopa viisinkertaisella hinnalla ostohintaan verrattuna.

Nathaniel Chastainin tapaus on viimeisin OpenSea-yhtiötä viime aikoina kohdanneista engelmista. Helmikuussa markkinapaikalla oli tapahtunut väärinkäyttö, jonka seurauksena miljoonien dollareiden arvosta NFT:tä oli varastettu, minkä seurauksena eräs käyttäjä, jota asia koski, nosti miljoonan dollarin oikeusjutun.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
 https://cryptodaily.co.uk/2022/06/opensea-in-more-hot-water-executive-charged-with-insider-trading