NFT:n myynti kahdeksankertaistuu edellisestä neljänneksestä ja nousee 10,7 miljardiin dollariin

NFT:n myynti kahdeksankertaistuu edellisestä neljänneksestä ja nousee 10,7 miljardiin dollariin

Reutersin raportin mukaan NFT-myynti on noussut uuteen huippuunsa, koska kiinnostus niitä kohtaan on kasvanut huimasti. NFT:iden (non-fungible tokens) myyntimäärät nousivat 10,7 miljardiin dollariin. Tämä merkitsee kahdeksankertaista kasvua edelliseen neljännekseen verrattuna.

NFT:t hyödyntävät lohkoketjua digitaalisten esineiden, kuten videoiden, kuvien, keräilyesineiden tai jopa maan, omistuksen kirjaamiseen, jota yksityishenkilöt voivat ostaa virtuaalimaailmoissa.

Myynnin kasvu

Vaikka NFT:iden konsepti ja suosio ovat saaneet monet ihmiset ymmälleen, niiden kasvu ei näytä hidastuvan. Kolmannen neljänneksen luvut kasvoivat DappRadarin mukaan ensimmäisen neljänneksen 1,2 miljardista dollarista ja toisen neljänneksen 1,3 miljardista dollarista. OpenSea, suurin NFT-markkinapaikka, näki elokuussa myyntivolyymien nousevan 3,4 miljardiin dollariin. Myyntimäärät pysyivät vahvoina myös syyskuussa, vaikka globaalit markkinat notkahtivat.

Mikä ajaa käynnissä olevaa nousua?

Asiantuntijat uskovat, että kryptovaluuttojen Covid-19-pandemian aikana saavuttamat voitot ovat NFT-markkinoiden kasvun tärkein liikkeellepaneva voima. Tämä johtuu siitä, että NFT:t ostetaan kryptovaluutoilla. Kryptoharrastajat ovat kuitenkin eri mieltä ja väittävät, että kryptovaroilla on arvoa markkinaolosuhteista riippumatta, koska ne ovat riippumattomia.

Arviot NFT-markkinoiden koosta vaihtelevat kuitenkin sen mukaan, mitä tietoja on otettu mukaan. Tiedot eivät yleensä kata ketjun ulkopuolella tapahtuvia transaktioita, kuten NFT-myyntiä huutokauppataloissa. Dapp Radar sisältää ketjun ulkopuoliset transaktiot ja arvioi näin ollen kokonaismyyntimääräksi 13,2 miljardia dollaria. CryptoSlam, joka on toinen markkinaseuranta, joka ei sisällä ketjun ulkopuolisia transaktioita, on arvioinut luvuksi 9,6 miljardia dollaria. Toisaalta NonFungible.com seuraa vain Ethereumin NFT:tä ja laskee kokonaismääräksi 7 miljardia dollaria.

NFT-ostajat edelleen pieni vähemmistö

Huolimatta kasvavasta kiinnostuksesta ja siitä, että julkkikset ja muut korkean profiilin sijoittajat hyppäävät NFT:n kelkkaan, NFT:tä ostavien yksityishenkilöiden määrä on edelleen melko pieni. Kolmannella vuosineljänneksellä vain 265 927 aktiivista lompakkoa kävi kauppaa Ethereumin lohkoketjussa NFT:illä.

Yli puolet Q3:lla myydyistä NFT:istä hinnoiteltiin 101 ja 1000 dollarin välille. Myynnistä 20 prosenttia oli 1001 ja 10 000 dollarin hintaisia NFT:tä, kun taas 17 prosenttia myynnistä oli alle 100 dollarin hintaisia NFT:tä.

Suosituimmat NFT:t

Kallein myyty NFT-taide oli digitaalinen kollaasi, joka myytiin Christie’sissä 69,3 miljoonalla dollarilla. Huutokauppatalot järjestävät edelleen myyntejä, joissa NFT:t myydään miljoonilla, mutta yksikään muu NFT tai NFT-kokoelma ei ole sen jälkeen päässyt lähellekään tätä hintaa.

Yksi suosituimmista NFT-brändeistä, jotka kasvoivat merkittävästi kolmannella neljänneksellä, oli Art blocks. Art blocks on yhdysvaltalainen hanke, joka myy algoritmisesti luotujen digitaalisten taideteosten NFT:itä. Vielä lauantaina Artblockin NFT myytiin noin 2100 ETH:lla, mikä oli tuolloin noin 6,9 miljoonaa dollaria. Art Blockien hinnat ovat nousseet keskimäärin 15 100 dollariin NFT:ltä, kun ne heinäkuussa olivat 3300 dollaria.

Myös pelaamiseen liittyvät NFT:t nousivat merkittävästi, ja lohkoketjupohjainen peli Axie Infinity johti kehitystä 776 miljoonan dollarin tuloillaan Q3:n aikana.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://www.cryptodaily.co.uk/2021/10/nft-sales-up-eightfold-from-previous-quarter-surges-to-10-7-billion