Moneron perustaja Riccardo ‘Fluffypony’ Spagni on pidätetty

Moneron perustaja Riccardo ‘Fluffypony’ Spagni on pidätetty

Fluffyponya vastaan nostettujen syytteiden mukaan hän syyllistyi petokseen laatimalla väärennettyjä laskuja vuonna 2011. Nykyisten syytteiden perusteella hänet on luovutettava Etelä-Afrikkaan.

Syytteet vuodelta 2011

Yksityisyyteen keskittyvän kryptovaluutan Moneron entistä kehittäjää on syytetty entisen työnantajansa Cape Cookiesin huijaamisesta laatimalla noin 100 000 dollarin arvoisia vääriä laskuja. Oikeuden asiakirjojen mukaan hänen väitetään käyttäneen toiselta yritykseltä Ensynciltä saatuja väärennettyjä laskuja maksun ohjaamiseksi pankkitililleen vuosina 2009-2011. Hänen väitetään myös korottaneen Cape Cookiesin tuotteiden hintoja.

Kun Spagni ei saapunut oikeustapaamiseen Kapkaupungissa huhtikuussa, Etelä-Afrikan viranomaiset antoivat hänestä pidätysmääräyksen. Yhdysvaltain viranomaiset pidättivät hänet Nashvillessä, kun hän oli matkalla New Yorkista Meksikoon. Oikeuden asiakirjojen mukaan Spagni on noin 800 000 dollarin suurten kryptovarojensa vuoksi pakoriski. Siksi häntä pidetään Yhdysvaltain liittovaltion poliisin huostassa ilman takuita luovutuskuulusteluun asti, jonka päivämäärää ei ole vielä vahvistettu.

Kryptoasianajaja rakentaa vankkaa puolustusta

Spagni on palkannut puolustusasianajajakseen tunnetun krypto-lakimiehen Brian Kleinin, joka on aiemmin edustanut muita kryptoalan suurmiehiä, kuten Erik Voorheesia ja Charlie Shremiä. Klein on jättänyt esityksen, jossa pyydetään Spagnin vapauttamista takuita vastaan luovutusoikeudenkäyntiin asti. Hän väittää, että Yhdysvaltain hallitus on esittänyt asian tosiseikkoja ja lakia väärin. Lisäksi hän väitti, että todisteiden puute ja virheellinen syytteeseenpano heikentävät syytettä Spagnia vastaan. Esityksessä kyseenalaistetaan Yhdysvaltain hallituksen väitteet siitä, että Spagnin rikos on erittäin vakava ja siitä voi saada 20 vuoden tuomion. Hän väittää, että Etelä-Afrikan lain mukaan Spagnin väitetystä rikoksesta voi saada enintään 60 kuukauden vankeusrangaistuksen.

Twitter haistaa jotain hämärää

Vaikka syytteet eivät liity kryptovaluuttaan, koko kryptoyhteisö protestoi hänen pidätystään.

Anonyymi DeFi-sijoittaja ja Today In DeFi -lehden perustaja, joka käyttää salanimeä Safetythird, kommentoi Spagnin pidätystä,

”jos ihmettelet, miksi kryptoalan perustajat tykkäävät pysyä anonyyminä, katso vain Fluffyponya. Moneron perustaja pidätettiin juuri Teksasissa pienistä petossyytteistä 10 vuoden takaa Etelä-Afrikassa.”

Toinen Twitter-käyttäjä, joka kulkee nimimerkillä Loomdart, vaati Spagnin vapauttamista twiittaamalla,

”Tämä koko juttu on epäironisesti täyttä hevonpaskaa, erittäin kätevää, että yhden maailman korruptoituneimman maan tuomioistuin sattuu työskentelemään yhdessä Yhdysvaltain hallituksen kanssa *squints* pidättääkseen Moneron entisen ylläpitäjän.”

Samaan aikaan Spagnin vaimo Saskia jakoi Twitterissään viestin häneltä. Hän väitti, että hänet on pidätetty oikeuden halventamisesta ja hän odottaa luovuttamista, koska eräässä vanhassa, vuodelta 2011 peräisin olevassa asiassa oli tapahtunut väärinkäsitys, joka koski oikeustapaamisten määräämistä. Hän on kuitenkin edelleen toiveikas sen suhteen, että asia saadaan ratkaistua pian, ja uskoi liikekumppaneilleen työtehtävät.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://www.cryptodaily.co.uk/2021/08/riccardo-spagni-arrest-update