Mitkä alat hyötyvät lohkoketjujen käyttöönotosta

Mitkä alat hyötyvät lohkoketjujen käyttöönotosta

Bitcoin ja kryptovaluutat saavat eniten kiitosta innovatiivisista teknologioista, jotka mullistavat kaiken rahoituksesta pelaamiseen ja toimitusketjuihin. Lohkoketju on kuitenkin kryptovaluuttojen perustana, ja sillä on jopa omia käyttötarkoituksiaan, jotka eivät liity pelkästään kryptojen pohjakerroksena toimimiseen.

Lohkoketju on kuin tietokanta tai pääkirja, joka tallentaa tietoa yhteistyössä. Sillä on kuitenkin se ylivoimainen etu, että se on paljon turvallisempi kuin tyypillinen tietokanta. Kukaan ei pääse muuttamaan tai katsomaan tietoja ilman omia kryptografisia avaimia.

Bloomberg julkaisi hiljattain artikkelin siitä, miten tietyt alat hyötyvät valtavasti lohkoketjujen käyttöönotosta. Tässä artikkelissa pyritään hahmottelemaan ja tutkimaan näitä tapauksia.

Potilastiedot

Henkilökohtaiset potilastiedot ovat yksi tällainen tapaus. Tässä lohkoketju on siirtymässä paljon pidemmälle kuin perinteiset tietokannat voivat. Potilastietoihin on aiemmin murtauduttu ja niitä on käytetty väärin. Lisäksi ne ovat usein hajallaan monien eri osapuolten kesken, joita ovat muun muassa vakuutusyhtiöt, apteekit ja julkiset terveysviranomaiset, vain muutamia mainitakseni.

Lohkoketjuratkaisun avulla kaikki lääketieteellisistä tiedoista kiinnostuneet tahot voivat kommunikoida helposti ja turvallisesti toistensa kanssa ja lisätä koko ajan päivityksiä lohkoketjuun, jota voivat tarkastella vain siihen oikeutetut tahot.

Vaalit

Vaalit ovat toinen lohkoketjuun soveltuva ala, koska niiden historia on niin ristiriitainen ja luottamuksen puute on valtava. Julkisen lohkoketjun avulla kaikki äänestykseen osallistuneet voivat tarkistaa, miten heidän henkilökohtainen äänensä on kirjattu, ilman että kukaan muu tietää siitä.

Uudelleenlaskentaa ei tarvittaisi, ja yleisö tietäisi tuloksen heti äänestyksen päätyttyä, sillä lohkoketjuratkaisu ei edellyttäisi luottamusta, koska kaikki kirjataan avoimesti julkiseen pääkirjanpitoon, mikä on kaukana nykyisin käytetyistä paperijärjestelmistä, joissa on ihmisen suorittama laskenta.

Media ja toimitusketju

Lohkoketjuja käytetään myös media-alalla. Lohkoketjuratkaisulla voidaan maksaa tekijöille ja toimittajille ja kerätä samalla maksuja käyttäjiltä ja mainostajilta. Kaikki tämä ilman, että kolmannen osapuolen mediayhtiön tarvitsee ottaa osuutensa kaikesta.

Toimitusketju on myös kuuma sektori, jolla lohkoketjut voivat aiheuttaa mullistuksia. Tämän lohkokirjan avulla voidaan seurata ja hallita eri puolilta maailmaa tulevia tuotteita niiden matkan kaikissa vaiheissa tuottajalta vähittäismyyjälle.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://cryptodaily.co.uk/2021/07/Blockchain-may-be-boring-but-disruptive-tech