Miten ”London” päivitys vaikuttaa Ethereumin hintaan

Miten ”London” päivitys vaikuttaa Ethereumin hintaan

Ethereum Improvement Protocol 1559 tai ”London päivitys” on määrä tapahtua tänään, ja alan ammattilaiset keskustelevat kiivaasti päivitysten vaikutuksesta Ethereumin hintaan.

Lähtölaskennan lähestyessä loppuaan ”London” päivitys odotetaan käynnistyvän 5. elokuuta kello 1:15 Britannian aikaa. Päivityksen piti aiemmin tulla voimaan 4. elokuuta, mutta sitä viivästytettiin hieman.

Ethereum-kehittäjä Tim Beiko vahvisti, että lähtölaskenta päivitykseen lähestyy loppuaan, ja totesi Twitter-viestissään ”can’t wait to see this go live in 11h-ish hours!”.FXStreetin mukaan noin 75 prosenttia Node-operaattoreista on valmistautunut päivitykseen, ja Node-operaattoreiden on päivitettävä käyttämänsä asiakasversio, jotta se olisi täysin yhteensopiva päivityksen kanssa.

London päivityksessä on tarkoitus ottaa käyttöön useita Ethereumin parannusehdotuksia, joista odotetuin on EIP-1559, jonka tavoitteena on tehdä transaktiomaksuista ennustettavampia ja ottaa käyttöön perusmaksun polttomekanismi, joka rajoittaa tehokkaasti tarjontaa ja jonka odotetaan muuttavan Ethereum deflatoriseksi.

Miten tämä vaikuttaa toiseksi suurimman kryptovaluutan hintaan, siitä keskustellaan. Investointipankkijätti Goldman Sachs hahmotteli ajatuksiaan EIP-1559:n ”deflatorisesta” vaikutuksesta toteamalla sijoittajille antamassaan tiedotteessa:

”London päivitys ei tee ETH:sta oletusarvoisesti deflatorista. Valtavirran tiedotusvälineet ovat pitkään mainostaneet ajatusta, että Base Fee:n polttaminen tekisi ETH:sta deflatorisen, mikä tekisi siitä houkuttelevamman arvon säilyttäjän sijoittajille. Jotta näin tapahtuisi, Base Fee-polton pitäisi kompensoida ETH:n liikkeeseenlaskukurssi (eli lohkopalkkio). Jotkut kommentoijat vertaavat Base Fee:n polttamista osakkeiden takaisinostoon. Päivityksellä vähennetään ETH:n yleistä inflaatiovauhtia. Vielä mielenkiintoisempaa on, että suurempi Ethereum-verkon aktiivisuus tarkoittaa, että enemmän ETH:ta palaa Base Fee:nä ja vähemmän ETH:ta kaivostyöläisten myytäväksi uudelleen markkinoilla, mikä mahdollisesti vähentää kaivostyöläisten myyntipaineita.”

Jotkut ovat käyttäneet viime vuoden Bitcoinin puolitusta vertailukohtana Ethereumin päivitykseen, kun Bitcoinin lohkopalkkio puolitettiin 12,5 Bitcoinista 6,25 Bitcoiniin toukokuussa 2020 ja johti tarjontashokkiin, joka lähetti hinnan räjähdysmäiseen nousuun.

Vaikka jotkut Ethereumin kehittäjät uskovat, että Ethereumin vuotuinen tarjonta voi vähentyä jopa 1,4 prosenttia, toiset näyttävät olevan varovaisia tämän vaikutusten suhteen. ConsenSysin Ethereum-kehittäjä Ben Edgington kertoi MarketsInsiderille, että kehityskulku avautuu vasta, kun päivitys otetaan käyttöön.

Kryptoyhteisön epäröinnistä huolimatta Ethereum on ollut nousussa tämän viikonlopun jälkeen, ja se on matkalla kohti 3000 dollaria, jos se jatkuu päivityksen jälkeen. Sijoittajat tarkkailevat tilaa tarkoin nähdäkseen London päivityksen vaikutukset, mikä saattaa nähdä päivityksen ympärillä vallitsevan positiivisen tunnelman ampuvan sen hinnan ylöspäin 3000 dollariin tulevina päivinä ja viikkoina.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source:  https://www.cryptodaily.co.uk/2021/08/how-will-london-hard-fork-affect-ethereum-price