Microsoftille myönnettiin patentti lohkoketjujen yhteentoimivuusratkaisulle

Microsoftille myönnettiin patentti lohkoketjujen yhteentoimivuusratkaisulle

Teknologiayritys Microsoftille myönnettiin äskettäin patentti yritysluokan lohkoketjujen yhteentoimivuusratkaisulle. Ratkaisun avulla kehittäjät voivat luoda Microsoftin yritysasiakkaille poikkialustaisia lohkoketjuja.

Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkiviraston (USTPO) dokumentoiman tiedoston mukaan teknologiaa voidaan kuvata ”pääkirjasta riippumattomaksi token-palveluksi”, ja se yksinkertaistaisi kryptovaluuttojen tokenien luomista kehittäjille.

Itse palvelu tarjoaa kehittäjille token-malleja, joissa kukin malli edustaa useita erilaisia fyysisiä tai digitaalisia omaisuuseriä. Kehittäjät pystyvät myös asettamaan kullekin tokenille sen tyypin tai luokan mukaiset kontrollit ja toiminnot. Patentissa viitataan nykyisiin yritysluokan hankkeisiin, joissa käytetään lohkoketjuteknologiaa, kuten Hyperledger Fabric, Quorum, R3 Corda ja Chain Core.

”koska DLT:t ja token-toteutukset ovat tällä hetkellä standardoimatta, tällaisten sovellusten rakentaminen voi olla vaikeaa ja hankalaa erityisesti skenaarioissa, joihin liittyy usean rekisterin transaktioita ja/tai tokenien uudelleenkäyttöä.” Microsoft totesi.

Microsoft toteaa, että monenkirjavien transaktioiden ja tokenien uudelleenkäytön kehittäminen on ollut juuri tämän esteen edessä. Ledger-riippumattoman tokenin luontityökalun avulla kehittäjät voisivat koodata tokeneita eri alustoille samanaikaisesti.

Patenttihakemus myönnettiin Microsoft Technology Licensing, LLC:lle. Microsoft ei kuitenkaan ole antanut virallisia lausuntoja siitä, tarkoittaisiko tämä, että varsinainen tuote olisi jo tuotantoputkessa.

Vuonna 2019 Microsoft oli mukana Token Taxonomy Initiative -nimisessä tokenien standardointihankkeessa, joka on Enterprise Ethereum Alliancen käynnistämä yhteistyöhanke. Aloitteen puheenjohtajana toimi Microsoftin pääarkkitehti Marley Gray, joka toimii myös allianssin hallituksen jäsenenä. Microsoft on myös aiemmin osallistunut tutkimustyöhön, joka koskee lohkoketjuteknologiaan perustuvaa piratismin vastaista ratkaisua.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source:  https://www.cryptodaily.co.uk/2021/08/Microsoft-Granted-With-Patent-For-Token-Interoperability-Solution