Meksiko harkitsee Bitcoinin lisäämistä lailliseksi maksuvälineeksi

Meksiko harkitsee Bitcoinin lisäämistä lailliseksi maksuvälineeksi

Meksikolainen senaattori Indira Kempis ilmoitti Bitcoin Miami -konferenssissa, että hän esittäisi seuraavien kahden kuukauden aikana lakiehdotuksen, jossa ehdotetaan, että Meksiko hyväksyisi Bitcoinin lailliseksi maksuvälineeksi maassa.

El Salvadorin hyväksyttyä Bitcoinin lailliseksi maksuvälineeksi Yhdysvaltain dollarin rinnalle Miami Bitcoin -konferenssissa ilmoitettiin kahdesta muusta alueesta, jotka hyväksyvät Bitcoinin lailliseksi maksuvälineeksi.

Kyseiset kaksi aluetta olivat Hondurasin pohjoisrannikolla sijaitseva Prospera ja Portugalin autonominen alue Madeira. Suuressa mittakaavassa molemmat alueet ovat pieniä, eikä niillä todennäköisesti ole suurta vaikutusta Bitcoinin tulevaisuuteen.

Meksiko on kuitenkin täysin eri asia. Suuri Pohjois-Amerikan maa on maailman kymmenenneksi suurin väestömäärä, ja siellä asuu tällä hetkellä 131 miljoonaa ihmistä. Tämä väestö kasvaa nopeasti muihin maihin verrattuna, ja sen keski-ikä on hieman yli 29 vuotta.

Kempisin mukaan noin 66 miljoonaa meksikolaista on jäänyt rahoitusjärjestelmän ulkopuolelle, koska heillä ei ole mahdollisuutta käyttää pankkipalveluja ja kaikkea siihen liittyvää. Kempis uskoo, että Bitcoin mahdollistaa monille heistä taloudellisen osallisuuden.

Kempis sanoi tästä tilanteesta helmikuussa:

”Bitcoinin tekeminen lailliseksi maksuvälineeksi tarkoittaa tasavertaisten toimintaedellytysten luomista ihmisille, jotka ovat syrjäytyneet lähes kaikissa maissa… Meidän on saatava Bitcoin lailliseksi maksuvälineeksi Meksikossa, jos emme tee tätä päätöstä, kuten El Salvador teki, on hyvin vaikea ryhtyä toimiin”,”

Tällä hetkellä Meksikossa on kryptovaluuttojen osalta vain vähän tai ei lainkaan sääntelyä, eikä sen presidentti Andres Manuel Lopez Obrador näytä olevan vahvasti niiden puolesta tai vastaan.

Näin ollen Kempis ja muut Meksikon Bitcoin-myönteiset senaattorit ovat todella vastuussa siitä, että Meksikossa todella edistetään asiaa ja pyritään saamaan Meksiko mukaan. Jos he onnistuisivat siinä, ei luultavasti tarvitsisi enää paljoa, että Bitcoinin käyttöönoton käännekohta saavutettaisiin.

Kempistä ja kumppaneita vastaan asettuu kuitenkin niiden joukko, jotka johtavat ja työskentelevät perinteisessä rahoitusrahajärjestelmässä. Taistelussa on paljon menetettävää ja voitettavaa, ja sääntelyviranomaisilla, jotka ovat osa nykyistä rahajärjestelmää, on todennäköisesti suuri vaikutusvalta lopputulokseen.

Kempisin kaltaisia rohkeita ja tulevaisuuteen suuntautuneita senaattoreita tarvitaan paljon, jotta pallo lähtee liikkeelle. Ne, joita nykyinen järjestelmä on käyttänyt hyväkseen, ovat velkaa mahdollisuuden säilyttää varallisuutensa terveessä rahassa, kuten Bitcoinissa.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
https://cryptodaily.co.uk/2022/04/could-mexico-be-convinced-to-make-bitcoin-legal-tender