Maailman suurin omaisuudenhoitaja on sijoittanut Bitcoinin louhintaan

Maailman suurin omaisuudenhoitaja on sijoittanut Bitcoinin louhintaan
blackrock

Kesäkuun lopun SEC-ilmoitus paljastaa, että Blackrock on sijoittanut kahteen Bitcoin-louhintayhtiöön, Marathon Digital Holdingsiin ja Riot Blockchainiin. Vuoden alusta lähtien Blackrock on myös jättänyt SEC:lle hakemuksen käteisselvitettävien Bitcoin-futuurien hyväksymisestä rahastojensa sijoituskelpoisiksi sijoituskohteiksi.

Kun Kiina on kieltänyt Bitcoinin louhinnan koko maassa ja pyrkinyt tukahduttamaan kaiken kilpailun ennen keskuspankin digitaalisen valuutan (CBDC) käyttöönottoa, Bitcoinin louhinta on lähdössä käyntiin maissa, jotka ovat siirtymässä Kiinan vetäytymisen jättämään tyhjiöön.

Sekä Marathon että Riot toivovat voivansa hyödyntää tätä tilaisuutta. Marathonin osakekurssi on noussut 754 prosenttia viimeisten 12 kuukauden aikana, ja Riot on noussut 848 prosenttia, molemmat verrattuna BTC:hen, joka on tehnyt 288 prosentin nousun samalla ajanjaksolla.

Blackrockin siirto näyttää olevan osa perinteisempien rahoituslaitosten laajempaa liikettä, joka pyrkii altistumaan kryptovaluutoille osakeostojen avulla.

Blackrock itse on 9 biljoonan dollarin kolossi. Joten näiden kahden osuuden tekeminen bitcoin-louhintayhtiöissä on erittäin merkittävää. Osuudet ovat 6,71 prosenttia Marathonissa ja 6,61 prosenttia Riotissa. Arvossa mitattuna nämä kaksi osuutta ovat yhteensä 382 962 003,08 dollaria.

Fidelity Group on toinen valtava yhtiö, joka on sijoittanut Bitcoin-louhijatoimijoihin vastaavasti suurilla panoksilla. Valley Forge, Vanguard Group on kuitenkin suurin osakkeenomistaja sekä Marathonissa että Riotissa, ja Blackrock on toisena.

Koko kryptosektorilla monet muut suuret instituutiot kastavat varpaitaan. Yhdysvaltain suurin pankki JP Morgan tarjoaa nyt kryptoaltistusta ”varakkaimmille” asiakkailleen kuuden eri kryptoon liittyvän rahaston kautta. Myös Bloomberg ja Galaxy Digital lanseerasivat juuri eilen DeFi-indeksirahaston.

Tämäntyyppiset rahastot tarjoavat sijoittajille ehkä riskittömämmän sijoitusvaihtoehdon verrattuna itse kryptoprojekteihin sijoittamiseen ja kaikkeen siihen liittyvään volatiliteettiin.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://www.cryptodaily.co.uk/2021/08/Largest-asset-manager-invested-bitcoin-mining