Lohkoketjupelit suosittuja Vietnamissa

Lohkoketjupelit suosittuja Vietnamissa

Useat vietnamilaiset yritykset tarkkailevat nopeasti kasvavia lohkoketjupelimarkkinoita ja tekevät siirtonsa kehittämällä seuraavan suuren lohkoketjupelin.

Axie Infinity aloittaa trendin

Vietnamilaisen Sky Mavis -yrityksen käynnistämä Axie Infinity -markkinapaikka on palvellut miljoona uniikkia kryptolompakkoa maaliskuussa 2018 tapahtuneen käynnistyksensä jälkeen. Hirviötaistelupeli on myös tämän vuoden suosituin NFT-peli maailmanlaajuisesti. Yhden Axie Infinityn perustajista, Nguyen Thanh Trungin mukaan lohkoketjupelaaminen on kehittynyt pelkän rajojen testaamisen lisäksi todella hyvien tuotteiden kehittämiseen. Axie Infinity on katalysoinut lohkoketjupelaamisen nousun alkua, ja useat muut vietnamilaiset yritykset ovat päättäneet lähteä mukaan kisaan. Vietnamin 68 miljoonasta älypuhelimen käyttäjästä 57 prosenttia käyttää päivittäin keskimäärin 3,9 tuntia pelien pelaamiseen, ja Vietnam on tällä hetkellä Kaakkois-Aasian toiseksi suurin mobiilipelien lataajamaa.

Sijoittajien suosimat lohkoketjupelit Vietnamista

Axie Infinityn lisäksi Vietnamin lohkoketjupelimarkkinoilta löytyvät muun muassa Sipher, Faraland, Heroverse, Zuki Moba, My Defit Pet, MeebMaster ja Theta Arena.

Sipher on MOBA-peli (multiplayer online battle arena), ja se on hiljattain kerännyt 6,8 miljoonaa dollaria yhdysvaltalaisilta ja eteläkorealaisilta sijoittajilta rahoittaakseen seuraavaa isoa projektiaan, ”The World Of Sipheria”. Julkaisua odotellessaan tiimi lanseerasi yhden pelin päähenkilön NFT:t, minkä seurauksena yli 10 000 Sipher Inu NFT:tä myytiin loppuun alle 15 minuutissa.

Toinen Vietnamista peräisin oleva suosittu moninpeli on Faraland. Faralandin roolipelien metaversiossa on hahmojen NFT:t, ja se on hiljattain kerännyt 2,4 miljoonan dollarin sijoituksen. Lisäksi puzzle- ja strategiaroolipeli HeroVerse keräsi 1,7 miljoonaa dollaria. Zuki Moba, toinen vietnamilaisen yrityksen luoma MOBA-peli, on ollut hiljattain uutisissa, sillä se on kerännyt 1,4 miljoonaa dollaria pääomaa suurilta kansainvälisiltä sijoitusrahastoilta, kuten Kyber Networkilta, Coinsgroupilta jne.

Aiheeseen liittyvissä uutisissa videopelijätti Ubisoft on paljastanut tutkivansa lohkoketjuteknologiaa investoimalla Animoca Brands -yhtiöön tutkiakseen vaihtoehtoja oman lohkoketjupohjaisen pelin kehittämiseksi.

Haasteet markkinoilla

Project SEEDin CMO Thao Trangin mukaan globaalit alan sisäpiiriläiset näkevät Vietnamin lohkoketjuekosysteeminä, eivät vain erillisinä hankkeina. Sopivien ehdokkaiden puute markkinoilla aiheuttaa kuitenkin esteitä palkkaamisessa lohkoketjupelien kehittämisen eri tehtäviin. Siksi projekti SEED palkkaa ehdokkaita, jotka ovat hyviä joko lohkoketju- tai pelikehityksessä, ja opettaa heitä sitten hankkimaan tarvittavat taidot.

Trang toteaa,

”Ristiriidat näiden kahden ryhmän välillä ovat yleisiä. Lohkoketju muuttuu joka päivä, ja kehittäjien on oltava koko ajan varpaillaan ja valmiina reagoimaan markkinoiden reaktioihin.”

Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
 https://cryptodaily.co.uk/2021/11/blockchain-gaming-explodes-in-vietnam