Lohkoketjua hyödyntävät hajautetun datan tallennuspalvelut esittelyssä

Lohkoketjua hyödyntävät hajautetun datan tallennuspalvelut esittelyssä

Tiedostojen pilvitallennus on yksi IT-alan kuumimmista trendeistä tällä hetkellä. Pilvipalvelut tarjoavat käyttäjille monia etuja: laitteiden kiintolevyillä säästyy tilaa, ja tietoturva on taattu – vaikka käyttäjän laitteelle tapahtuisi jotain, käyttäjän tiedot eivät katoa, ja hän voi palauttaa he helposti.

Markkinoilla on nykyään saatavilla monia pilvitallennuspalveluja. Uudet haastajat käyttävät hajautettuja pilvipalveluita. Hajautetuissa verkoissa ei ole henkilöä, joka voisi hyötyä käyttäjätietojen myynnistä. Valitettavasti tämä ei ole harvinaista keskitetyissä pilvitallennuspalveluissa, emmekä edes puhu ylimmästä johdosta – kyberrikollisille riittää, että he neuvottelevat yhden virkailijan kanssa.

Mutta minkä hajautetun datan tallennuspalvelun valita? Olemme laatineet luettelon viidestä parhaasta palvelusta – jokaisella niistä on omat etunsa ja haittansa, joten valitse itsellesi sopivin.

Sia

Sia on yksi vanhimmista hajautetuista datan tallennushankkeista, joka käynnistettiin vuonna 2015, ja yksi suurimmista sekä tallennetun datan määrän että markkina-arvon suhteen.

Sian menestystekijöihin kuuluu ensinnäkin sen edullisuus – 1 teratavun tallentaminen maksaa noin 2 dollaria kuukaudessa. Koska Sia kuului alan pioneereihin, palvelu onnistui lisäksi saamaan uskollisen fanikunnan ja nauttii ”aikansa eläneen” maineensa.

Sialla on kuitenkin myös ongelmia, ja ennen kaikkea teknisiä – pääsy käyttäjätietoihin on epävakaa, mikä rajoittaa vakavasti projektin arvoa. Ja valitettavasti teknisiä ongelmia ei ole korjattu vuosikausiin.

Utopia

Utopia-projekti mainitaan usein turvallisten pilvitietotallennuspalveluiden joukossa, mutta tämä ei pidä täysin paikkaansa. Tämä alusta tarjoaa todella luotettavan tietojen salauksen ja useita hajautettuja ratkaisuja yksityisyyden suojaamiseksi, mukaan lukien oma DNS-palvelu. Palvelussa ei kuitenkaan ole pilvitallennusta.

Käyttäjätiedot Utopiassa tallennetaan niin sanottuihin ”Encrypted Containereihin” (salattuihin levysegmentteihin) suoraan käyttäjien laitteisiin.

Jos siis tarvitset vain tietosuojaa salauksen avulla, Utopia on hyvä ratkaisu, mutta jos tarvitset pilvitallennusta, Utopia ei ole sinua varten.

Storj

Tiedostojen tallennuksen näkökulmasta Storj tarjoaa todella laadukkaan palvelun. Käyttäjien tiedostot suojataan luotettavalla päästä päähän -salauksella, joka takaa, että vain tiedoston omistaja pääsee käsiksi tiedostoon. Lisäksi yhdessäkään solmussa ei ole täydellistä kopiota tiedostosta, joten vain sen omistaja voi edes ”koota” tiedoston. Kaikkea tätä täydentää nopea pääsy tiedostoihin.

Storjin suurin haittapuoli on maksumekaniikka. Tallennuksesta on maksettava Storj-kolikoilla. Tämä on erittäin spekulatiivinen kolikko, jonka hinta voi muuttua merkittävästi lyhyessä ajassa. Esimerkiksi tämän vuoden helmikuun lopussa Storj nousi 0,50 dollarista 3 dollariin vain viikossa, ja sitten hinta laski lähes yhtä nopeasti takaisin. Eikö olekin aika järkyttävää huomata, että tiedostojen tallennus on kallistunut 600% viikossa?

Filecoin

Filecoin on alan ”raskassarjalainen”, joka on virallisesti toiminut vuodesta 2014 lähtien ja joka on luotu kryptomaailman suurimpien nimien osallistuessa, ja FIL-kolikon markkina-arvo ylittää 6,5 miljardia dollaria. Tästä palvelusta on siis tullut jo ”liian suuri epäonnistuakseen”.

Samaan aikaan Filecoinin pääverkon kanssa on vakavia ongelmia – pääverkko käynnistettiin vasta tänä vuonna, ja se kohtasi heti säännöllisiä katkoksia. Ne johtuvat pääasiassa projektin ”vaikeista” suhteista louhijoihinsa, jotka ovat tyytymättömiä alhaisiin palkkioihin.

StorX

StorX on nuori hanke hajautetun pilvipohjaisen datan tallennuksen markkinoilla, mutta vain muutamassa viikossa palvelu on saanut jo yli 100 tuhatta käyttäjää, ja sen ekosysteemissä toimii lähes 3000+ solmua kahden kuukauden sisällä lanseerauksesta. Lisäksi $SRX-tokenin hinta nousi muutamassa minuutissa listautumisen jälkeen 0,1 USD:n lähtöhinnalla ja on korkeimmassa arvossaan 2,49 USD:llä tämän artikkelin kirjoittamishetkellä.

Tämä menestys johtuu pääasiassa siitä, että StorX pystyi hyödyntämään edeltäjiensä kokemuksia ja korjaamaan niiden tärkeimmät puutteet. Käyttäjätiedot on salattu ja hajautettu useisiin solmuihin, ja täydellinen verkkoinfrastruktuuri tarjoaa nopean pääsyn.

Lisäksi StorX tallennuskustannukset ovat ennustettavissa. Ja jos sinun on tallennettava vain pieni määrä tietoja, joita et aio käyttää usein, palvelussa on täysin ilmainen vaihtoehto.

On kuitenkin muistettava, että StorX on suhteellisen uusi palvelu, joten sen jatkokehitystä ja tulevaa suorituskykyä on vielä mahdotonta ennustaa.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://www.cryptodaily.co.uk/2021/08/which-decentralized-data-storage-service-to-choose