Kuuba julkisti virtuaalivaroja koskevan lisenssin ehdot

Kuuba julkisti virtuaalivaroja koskevan lisenssin ehdot

Kuuban keskuspankki antoi tiistaina virtuaalivarojen palveluntarjoajille suuntaviivat, joiden mukaan niiden on hankittava lisenssi voidakseen harjoittaa kryptovaluuttoihin liittyvää toimintaa maassa.

Kuuban keskuspankki julkistaa kryptolisenssin

Keskuspankin ilmoitus julkaistiin tiistaina Kuuban hallituksen virallisessa lehdessä, jossa kerrottiin, että niiden, jotka haluavat käyttää kryptovaluuttoja tai käydä niillä kauppaa, olisi hankittava lisenssi, jonka voimassaoloaika on vuoden mittainen ja jota voidaan pidentää kahteen vuoteen. Lisenssin myöntämisperusteet perustuvat sellaisiin tekijöihin kuin laillisuus, sosioekonominen etu ja hankkeen ominaisuudet. Virallisen lehden mukaan lisenssin voivat saada sekä kuubalaiset että ulkomaiset yksityishenkilöt tai organisaatiot.

Lisenssi antaisi vihreää valoa kaikille kryptovaluuttaan liittyville toiminnoille, kunhan ne eivät sisällä fiat-valuutan, arvopapereiden tai muiden perinteisissä talousmalleissa yleisesti käytettyjen rahoitusvarojen digitaalisia versioita. Lisenssin saatuaan palveluntarjoajat eivät voi lopettaa toimintaansa ilman keskuspankin ennakkolupaa. Lisenssin rikkomisesta seuraa rangaistus asetuksen 363 nojalla, joka koskee pankki-, rahoitus- ja valuuttasäännösten hallinnollisia rikkomuksia.

Kryptovaluutta: Siunaus kauppasaarron alaiselle Kuuballe

Kuuban hallitus oli jo aiemmin antanut hyväksyntänsä maan kryptoteollisuudelle. Vuonna 2021 hallitus hyväksyi kryptovaluutan käytön henkilökohtaisissa tilanteissa, joiden avulla voitaisiin kiertää Yhdysvaltojen asettamia tiukkoja pakotteita. Se alkoi mobiilin internetin saapumisesta Kuubaan. Kansalaiset pääsivät käsiksi kryptovaluuttojen mahdollistamille hyödyille sen sijaan, että he olisivat kärsineet Yhdysvaltojen määräämästä vuosikymmeniä kestäneestä kauppasaarrosta.

Keskuspankin entinen ekonomisti, joka nyt opettaa Kolumbian Pontificia Universidad Javeriana Cali -yliopistossa, sanoi,

”Jos keskuspankki on luomassa kryptovaluuttaystävällistä oikeudellista kehystä, se johtuu siitä, että se on jo päättänyt, että se voi tuoda maalle hyötyä. Se voi vähentää näiden kansainvälisten liiketoimien kustannuksia ja luoda vaihtoehdon dollareissa tehtäville operaatioille, jotka ovat vähemmän herkkiä pakotejärjestelmälle.”

Onko Kuuba seuraavat maa seuraamaan El Salvadorin jalanjälkiä?

Kuuba laski jo viime vuonna liikkeeseen CBDC:n (Central Bank Digital Currency). Kuuban presidentti Miguel Diaz-Canel on aina suhtautunut myönteisesti kryptovaluuttoihin ja pitänyt niitä keinona lopettaa Yhdysvaltain dollarin sorto. Kun Diaz-Canel selitti hallituksen harkintaa kryptojen ostamisesta, häntä siteerattiin sanomalla,

”Maa tutkii kryptovaluuttojen käyttöä tavoitteenaan kuulua rahoitusjärjestelmään, jossa dollari ei ole rahaliikenteen keskipisteenä.”

On esitetty runsaasti mielipiteitä siitä, että Kuuba voisi seurata Latinalaisen Amerikan naapurinsa El Salvadorin jalanjälkiä, joka oli ottanut Bitcoinin lailliseksi valuutaksi vuonna 2021. Maa ei kuitenkaan ole osoittanut mitään merkkejä tällaisen monumentaalisen askeleen ottamisesta. Toistaiseksi lisenssi keskittyy kryptotoiminnan sääntelykehyksen luomiseen maassa.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
https://cryptodaily.co.uk/2022/04/central-bank-of-cuba-announces-digital-asset-license