Kryptovaluuttojen kaupankäynnin volyymit nousevat Turkissa keskellä ennätyksellistä liiran laskua

Kryptovaluuttojen kaupankäynnin volyymit nousevat Turkissa keskellä ennätyksellistä liiran laskua

Turkissa kryptovaluuttakauppa on kasvanut voimakkaasti, ja kaupat ovat ylittäneet miljoona kauppaa päivässä. Lisääntynyt kaupankäynti on tapahtunut samalla, kun paikallinen valuutta, liira, putoaa ennätyksellisen alas, ja kansalaiset kääntyvät kryptojen puoleen yrittäessään pelastaa hupenevat säästönsä.

Liiran alamäki alkoi, kun keskuspankin johtaja erotettiin äkillisesti aiemmin tänä vuonna.

Miljoonan kynnyksen ylittäminen

Kun liira on menettänyt lähes 40 prosenttia arvostaan syyskuun jälkeen, kansalaiset ovat aktiivisesti etsineet vaihtoehtoja, joilla he voivat välttää inflaation lamauttavia vaikutuksia. Toistaiseksi Turkki on ylittänyt miljoonan vaihdon rajan päivässä kahdesti, ensimmäisen kerran maaliskuussa, jolloin maan keskuspankin johtajan äkillinen vaihtaminen aiheutti merkittävän romahduksen liiran arvostuksessa.

Vaikka kauppojen määrä oli laskenut merkittävästi viime kuukausina, viimeisin epävakaus ja epävarmuus ovat herättäneet maassa uudelleen kiinnostuksen kryptokauppaa kohtaan.

Krypto on varteenotettava vaihtoehto

Turkin kansalaiset vaihtavat nyt yhä useammin liiran kultaan tai Yhdysvaltain dollariin, sillä paikallinen valuutta on menettänyt 90 prosenttia arvostaan vuodesta 2008 lähtien. Kryptovaluutoista on kuitenkin tullut myös varteenotettava vaihtoehto, varsinkin kun Ankara on vaikeuttanut kultaan ja Yhdysvaltain dollariin muuntamista. Bitcoin ja Tether ovat suosituimpia kauppoja liiraa vastaan, ja ne ovat pitäneet asemansa viimeiset kolme vuotta. Tällä hetkellä Turkin osuus maailman kryptokäyttäjistä on 16 prosenttia.

Lisääntynyt kaupankäyntiaktiviteetti on herättänyt myös Turkin viranomaisten huomion, ja maan varapääministeri paljasti, että hallitus aikoo laatia säännöksiä kehittyvää omaisuusluokkaa varten.

Mahdollinen pelastuspaketti

Turkin presidentti on ilmoittanut pelastussuunnitelmasta, jonka tarkoituksena on rohkaista kansalaisia sijoittamaan rahaa takaisin horjuvaan valuuttaan, mutta tämä toimenpide on johtanut vain marginaaliseen valuutan vahvistumiseen, sillä liira on edelleen menettänyt puolet arvostaan suhteessa dollariin.

Hallitus ilmoitti, että se takaisi tuoton kaikille liiratalletuksille samalla tavoin kuin ulkomaanvaluutoille, ja kansalaisten olisi talletettava liiroja kiinteille tileille, joilla on vähimmäiskorko. Hallitus ei ole vielä selvittänyt, miten se maksaisi tallettajille tarjottavat kannustimet, mutta taloustieteilijät ovat ehdottaneet, että keskuspankki jatkaisi rahan painamista.

Inflaatio ja liira vapaassa pudotuksessa

Liiran alamäki on jatkunut sen jälkeen, kun Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan torjui yritysten vetoomukset ja varoitukset viimeaikaisista koronalennuksista ja vakuutti, ettei Turkin omaksumasta lähestymistavasta ole paluuta. Liira on romahtanut ennätysalas 17,5 dollariin nähden, ja se on menettänyt 50 prosenttia arvostaan sen jälkeen, kun Erdogan määräsi keskuspankin alentamaan lainakustannuksia.

Kun inflaatio on ylittänyt 16 prosenttia ja valuutta on kriisissä, Turkin kansalaiset luopuvat liirasta ja siirtyvät Bitcoiniin keinona suojautua inflaatiolta ja estää säästöjään devalvoitumasta entisestään. Liira oli romahtanut keskuspankin pääjohtajan Naci Agbalin erottamisen jälkeen.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
https://cryptodaily.co.uk/2021/12/cryptocurrency-trading-volumes-surge-in-turkey-amidst-record-lira-lows