Kryptovaluutat pakottavat keskuspankit nopeuttamaan CBDC-järjestelmien käyttöönottoa

Kryptovaluutat pakottavat keskuspankit nopeuttamaan CBDC-järjestelmien käyttöönottoa

Kansainvälinen järjestelypankki BIS (Bank of International Settlements) kokeilee digitaalisten keskuspankkivaluuttojen käyttöönottoa Australiassa, Malesiassa, Singaporessa ja Etelä-Afrikassa. Pystyvätkö CBDC:t torjumaan ja vähentämään kryptovaluuttojen räjähdysmäistä kasvua?

Kryptovaluuttojen räjähdysmäisen kasvun vuoksi maailman keskuspankit saattavat olla huolissaan omasta asemastaan.

Bloombergin artikkelin mukaan BIS kokeilee CBDC:tä neljän maan kanssa hankkeessa, jonka koodinimi on ”Dunbar”. Pankki toivoo, että hanke johtaa tehokkaampaan maailmanlaajuiseen maksujärjestelmään. Pankki aikoo luoda CBDC:n prototyypin, jonka tarkoituksena on virtaviivaistaa sitä ajan ja kustannusten vähentämiseksi.

BIS ei joudu kamppailemaan ainoastaan kryptovaluuttojen kanssa, vaan myös Kiinan kahden suuren verkkomaksujärjestelmän, Alipayn ja WeChat Payn, sekä Facebookin tukeman Diem-hankkeen kanssa, joka myös toivoo ottavansa tänä vuonna käyttöön oman stabiilin kolikonsa, vaikka lainsäätäjät ja sääntelyviranomaiset ovat vastustaneet sitä voimakkaasti.

Vaikka BIS ei sitä avoimesti myönnä, suurin uhka sen CBDC-hankkeelle ovat kuitenkin kryptovaluutat. Kiinan hallitus voi, ja luultavasti myös aikoo, sivuuttaa kiinalaiset verkkomaksujärjestelmät, jotta sen oma CBDC voisi hallita, kun taas Diem stablecoin voidaan myös tukahduttaa Yhdysvaltain lainsäädäntöjärjestelmän toimesta.

Näin ei todellakaan ole kryptovaluuttojen kohdalla. Ne ovat toimineet jo vuosia, ja paljon infrastruktuuria on jo rakennettu. Näiden digitaalisten varojen käyttöönotto on joko lähestymässä käännekohtaa tai tekee sen nykyisen kryptohärkämarkkinan aikana.

Voidaan toki myöntää, että sääntelyllä voi hyvinkin olla kryptomarkkinoita hillitsevä vaikutus, mutta on vain ajan kysymys, milloin ihmiset heräävät siihen, että kaikki fiat-valuutat kaikkialla maailmassa heikkenevät ja että CBDC:tä käytetään väestön hallintaan.

Vapaus saavutetaan vain siirtymällä pois pankkijärjestelmästä sen ulkopuolisiin valuuttoihin. Varoihin, joita hallitus ei voi varastaa teiltä, kuten se tekee tällä hetkellä paisuttamalla fiat-rahajärjestelmää.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk

News source: https://www.cryptodaily.co.uk/2021/09/Cryptocurrencies-forcing-central-banks-roll-out-CBDCs