Kryptot ovat nyt samalla tasolla kuin Internet 30 vuotta sitten

Kryptot ovat nyt samalla tasolla kuin Internet 30 vuotta sitten

Internet oli ainutlaatuinen teknologia, joka tarjosi mahdollisuuksia, joita valtavirta ei alussa varmasti pystynyt tunnistamaan. Sittemmin siitä on tullut monille erottamaton osa jokapäiväistä elämää. Voisi sanoa, että lohkoketjut ja kryptovaluutat ovat kuin 30 vuoden takainen internet, ja alan tuleva kehitys tulee muuttamaan maailmaa vieläkin mullistavammalla tavalla.

Voi olla, että monet eivät muista internetin alkuvaiheita. Tim Berners Lee ja hänen kollegansa CERNissä kehittivät 90-luvun alussa HTML:n ja URL-osoitteen. World Wide Web lähti toden teolla liikkeelle vuonna 1995, kun Microsoft Windows 95, Amazon, Yahoo ja EBay aloittivat toimintansa.

Voidaan hyvin väittää, että kryptoala on nyt samassa kehitysvaiheessa kuin internet vuonna 1995. Me kaikki tiedämme, mitä internetille tapahtui tuon jälkeen ja miten edellä mainituista yrityksistä ja monista muista yrityksistä kasvoi tämän päivän jättiläisiä.

Tänään CNBC:ssä julkaistussa artikkelissa Ric Edelman, Financial Enginesin perustaja ja Digital Asset Councilin johtaja, sanoi:

”Tämä on oikeastaan kuin internet 20 tai 30 vuotta sitten. Meidän on tunnustettava, että tällaista tapahtuu vain kerran sukupolvessa. Innovatiivinen teknologia mahdollistaa yritysten nopeamman ja halvemman toiminnan, suuremman läpinäkyvyyden ja paremman turvallisuuden, ja siksi yritykset ovat päätymässä lohkoketjuteknologiaan.”

Voidaan sanoa, että jos tämä lausunto on totta, niin voisi ihmetellä, miksi hallitukset, sääntelyviranomaiset ja pankit, ovat olleet niin innokkaita estämään kryptojen vapaata kehitystä.

Samalla tavalla monet nauroivat internetille sen alkuaikoina. Kuten uudet teknologiat kautta historian, monet, ellei jopa kaikki erittäin mullistavat uudet teknologiat käyvät läpi nauruvaiheensa, kunnes fyrkka kilahtaa possuun.

Näyttää siltä, että hallitukset ja perinteisen rahoitusjärjestelmän edustajat eivät todellakaan naura nyt. Tämä vaihe on ehdottomasti ohi, sillä kryptosta on tullut 2 000 000 000 000 (kahden biljoonan) dollarin arvoinen omaisuuserä, ja monet odottavat, että se ylittää kullan markkina-arvon lähivuosina.

Edelman kommentoi, kuinka hän uskoi krypton kokevan saman nopean kasvun kuin internet:

”Meillä on nyt kokemusta. Tiedämme, miten internet kasvoi räjähdysmäisesti 1990-luvulla. Siinä olemme nyt – uskomattoman aikaisessa vaiheessa sijoittajille, jotka tunnistavat mahdollisuudet, joita ei tule olemaan olemassa 10 tai 15 vuoden päästä samalla tavalla kuin nyt.”

Vielä on monia esteitä voitettavana, mutta ikivanha sanonta, jonka mukaan edistystä ei voi pysäyttää, on yhtä totta nykyään kuin aina ennenkin. Hallitukset aikovat lanseerata keskuspankkiensa digitaaliset valuutat, mutta ne ovat vain lisäystä samaan romahtavaan FIAT-rahajärjestelmään, joka meillä on nyt.

Kyllä, niistä on valtavasti hyötyä hallituksille rahan tarjonnan (ja väestön) valvonnassa, mutta toivottavasti avoimuus, turvallisuus ja vapaus käyttää rahansa haluamallaan tavalla voittavat lopulta.

Kyse ei ole vain taloudesta, vaan kryptovallankumouksesta hyötyvät niin monet eri alat. Olemme jo nähneet monia etuja, mutta toivotaan, että lohkoketjuista ja kryptoista tulee seuraavan kymmenen vuoden aikana vielä järisyttävämpiä kuin internet on nykyään.

Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source / Uutislähde:
https://cryptodaily.co.uk/2022/01/crypto-on-par-with-the-internet-of-30-years-ago