Kryptopörssi AscendEX menetti 78 miljoonaa dollaria hakkeroinnissa

Kryptopörssi AscendEX menetti 78 miljoonaa dollaria hakkeroinnissa

Hyökkäys pörssin kryptolompakkoa vastaan johti 77,8 miljoonan dollarin arvoisten kryptovarojen menetykseen tietoturvatutkijoiden, PeckShieldin, mukaan.

Aiemmin nimellä BitMax tunnettu kryptopörssi on ilmoittanut, että hakkerointia koskevat tutkimukset ovat käynnissä. Yhtiö paljasti myös, että se tekee yhteistyötä lohkoketjujen rikosteknisten yritysten ja lainvalvontaviranomaisten kanssa hakkerin selvittämiseksi. Lisäksi AscendEX-tiimi ilmoitti myös, että yhtiö itse korvaa kaikille käyttäjille, jotka ovat menettäneet varojaan hakkerissa.

AscendEX paljasti yksityiskohdat hakkeroinnista virallisen Twitter-kahvansa twiitissä,

”Olemme havainneet useita ERC-20-, BSC- ja Polygon-rahakkeita, jotka on siirretty lompakostamme. ”Kylmä” lompakko EI ole hakkeroitu. Tutkinta käynnissä. Jos tapahtuma vaikuttaa jonkun käyttäjän varoihin, AscendEX kattaa ne kokonaan.”

AscendEXin myynnin ja liiketoiminnan kehittämisen johtaja Jay Kubert selvensi, että kaikki talletukset ja nostot on keskeytetty väliaikaisesti asian perusteellisen tutkimisen ajaksi ja niitä jatketaan pian.

AscendEX kertoi myös, että hyökkäys on vaikuttanut tiettyjen AscendEXin tekemien pienten projektien etenemiseen. Tarkemmin sanottuna, koska hyökkäys kohdistui ”kuumilla” lompakoilla oleviin tokeneihin, uusia tokeneja on laskettava uudelleen haltijoille. Tämä lisätehtävä vaikuttaa yleiseen likviditeettiin ja hidastaa uusia projekteja, jotka olivat pörssin listalla.

PeckShield raportoi 78 miljoonan dollarin tappioista

Pörssi ei kuitenkaan paljastanut tiettyjä tokeneita tai varastettua kokonaissummaa. Tietoja julkisti myöhemmin turvallisuus- ja tilintarkastusyritys PeckShield, joka paljasti, että varastettuihin varoihin kuului stablecoineja, kuten Tether (USDT) ja USD Coin (USDC), tunnettuja kryptoja, kuten Shiba Inu (SHIB), Aave (AAVE) ja Compound (COMP), sekä vähemmän tunnettuja, kuten Taraxa (TARA).

PeckShield kertoi myös, että varoja varastettiin kolmesta lohkoketjusta, yhteensä 60 miljoonaa dollaria Ethereumissa, 9,2 miljoonaa dollaria Binance Smart Chainissa ja 8,5 miljoonaa dollaria Polygonissa.

Ensin BitMart, nyt AscendEX

Useat kryptopörssit ovat joutuneet hakkereiden kohteeksi, jotka ovat anastaneet miljoonien dollarien arvosta kryptovaroja. Viime viikolla kryptopörssi BitMart joutui samanlaisen hakkeroinnin uhriksi, jossa Ethereum- ja Binance Smart Chain -lohkoketjuista vietiin 200 miljoonan dollarin arvosta varoja. Nämä kaksi korkean profiilin hakkerointia, jotka molemmat tapahtuivat niin lähellä toisiaan, viittaavat malliin ja ovat huolestuttaneet suuresti kryptoalaa.


Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tiedotustarkoituksiin. Sitä ei tarjota tai ole tarkoitettu käytettäväksi oikeudellisena, verotuksellisena, sijoitus-, rahoitus- tai muuna neuvona.

Tämä uutinen on käännetty ja julkaistu Cryptodaily.co.uk luvalla lue tiedote
This news article has been translated and published with permission from Cryptodaily.co.uk
News source:
https://cryptodaily.co.uk/2021/12/crypto-exchange-ascendex-loses-78-million-in-latest-hack